PIJANI REKORDERI Podravski biciklist napuhao 3,11 promila, hrvatski rekorder imao 9 promila alkohola!

Liječnici na odjelu za alkoholizam Psihijatrijske bolnice Vrapče ni danas ne žele otkriti što je sve popio majstor koji je preživio 9 promila alkohola u krvi


Autor: podravski.hr — 07.04.2013. / 19:55 Crna kronika

Ilustracija / Alkotest je ugrađen u 80-ak automobila koprivničke pivovare

ĐURĐEVAC, KRIŽEVCI – Čak 3,11 promila alkohola napuhao je jučer 42-godišnji biciklist kojeg je policija zaustavila u Podravskim Sesvetama prilikom preventivno-represivne akcija nadzora vožnje pod utjecajem alkohola. Neslavni rekoder završio je na kraju s prekršajnom prijavom, a presuda će mu naknadno biti izrečena.
Najveća koncentracija alkohola kod vozača automobila izmjerena je u četvrtak u 23.10 sati u Križevcima, i to 2,31 promil. Vozač (46) kažnjen je novčanom kaznom od 3500 kuna te zabranom upravljanja vozilima B kategorije tri mjeseca. Kaznu mu je sudac izrekao jučer, nakon što su ga doveli trijeznog u sudnicu.
Inače, kako su otkrili na Odjelu za liječenje ovisnosti u Psihijatrijskoj bolnici Vrapče u Zagrebu, uvjerljivi hrvatski rekorder prije nekoliko godina na odjel intenzivne skrbi stigao je s čak devet promila alkohola u krvi! Što je sve popio i kako je uopće preživio tu dozu – nije poznato. (rm)