Pijani Saša psovkama preplašio djeda: “Ma, pomirio sam se s djedom…”

Saša (22) iz Križevaca presudom Općinskog suda u Bjelovaru proglašen je krivim zbog obiteljskog nasilja prema svom 79-godišnjem djedu.

Kako se navodi u presudi, Saša je u srijedu 11. kolovoza ove godine, oko 7.30 sati ujutro, pod utjecajem alkohola od 2,41 promila verbalno napao svog djeda vrijeđajući ga i psujući mu Boga i Isusa. To je kod djeda kao osobe starije životne dobi izazvalo osjećaj straha i uznemirenosti. Nakon što je počinio obiteljsko nasilje, nasilni unuk je uhićen i priveden u križevačku policijsku postaju u kojoj je do večernjih sati istog dana zadržan na triježnjenju.

Saša je osuđen s 15 dana uvjetnog zatvora uz rok kušnje od godine dana, a kako je bio pritvoren, kazna mu je umanjena na 14 dana. Mora i u roku od mjesec dana uplatiti 180 kuna troškova prekršajnog postupka.

Saša je u svojoj obrani priznao krivnju. Rekao je kako je točno da je psovao djeda i da se za to iskreno kaje.

– Želim samo reći da nisam osoba sklona prekršajima i nemam namjeru činiti bilo kakve prekršaje – rekao je na sudu okrivljeni Saša.

Sucu je naglasio kako se s djedom pomirio nakon njegova puštanja na slobodu te da nema potrebe za izricanjem zaštitne mjere koje mu je prijetilo. S obzirom na težinu samog prekršaja i okolnost pod kojima je počinjen, službujući sudac Sašu je osudio uvjetnom kaznom zato što smatra da se svrha kažnjavanja može ostvariti i uvjetnom osudom. Policijski su službenici kao tužitelji predložili da se Saši izrekne zaštitna mjera zabrane približavanja i uznemiravanja, no sudac je to odbio zato što tijekom postupka nisu utvrđene okolnosti koje bi mu opravdale izricanje takvih mjera.

FOTO ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI