Pijani sin skrivio prometnu, otac policiji rekao da je on vozio. Obojica će kazneno odgovarati

Osiguravajuće im je društvo isplatilo više od 77.000 kuna kasko štete


Autor: podravski.hr — 21.03.2018. / 10:38 Crna kronika

Foto: Ilustracija prometne nesreće

Otac (47) i sin (20) s ludbreškog područja zaradili su kaznene prijave, a varaždinski su tužitelji protiv njih u ponedjeljak i službeno pokrenuli istragu zbog prijevare osiguranja teške 77.000 kuna.
Prema rješenju o provođenju istrage, 20-godišnji mladić je nedaleko od Ludbrega pod utjecajem alkohola skrivio prometnu nesreću. Automobil kojim je upravljao bio je u vlasništvu leasing kuće i u podnajmu njegovog oca (46).
Tijekom očevida prometne nesreće ludbreškim su policajcima, kako se sumnja, lagali da je automobilom vozio 46-godišnji otac za kojeg nije u organizmu potvrđena prisutnost alkohola.
Prema tužiteljima, to su učinili kako bi otklonili prekršajnu odgovornost 20-godišnjaka, ali i neosnovano od kasko osiguranja naplatili nemalu štetu. Kod osiguravajućih društava ne vrijedi pravilo 0,5 promila kao u zakonu o sigurnosti prometa na cestama, već polica osiguranja vrijedi i naplata štete je moguća isključivo ako je vozač koji je skrivio prometnu nesreću bio potpuno trijezan.
Kako se osnovano sumnja, otac je lažno priznajući krivnju zaradio prijavu, a novčanu kaznu policajci su mu naplatili na mjestu nesreće. Osiguravajuće je društvo na temelju takve dokumentacije isplatilo više od 77.000 kuna kasko štete. No, u međuvremenu stvari su se promijenile pa su obojica kazneno prijavljeni za prijevaru. (ke)
FOTO: ILUSTRACIJA