Ovo više nije normalno: u zadnja 24 sata gomila prometnih nesreća koje su uzrokovali alkoholizirani vozači

Uzalud toliko upozorenja, pisanja, tragedija, kažnjavanja, presuda. Alkohola je za volanom i dalje užasno mnogo


Autor: podravski.hr — 07.10.2018. / 8:36 Crna kronika

Ilustracija / Hrpa prometnih nresreća zbog alkohola

Toliko je pijanih osoba u zadnja 24 sata sudjelovalo u prometnim nesrećama na podravskim i prigorskim cestama da je pravo čudo da nije došlo do veće tragedije. Bio je to prilično pijani vikend, može se iščitati iz jutrošnjeg priopćenja koprivničke policije.
Dan je počeo 32-godišnjim vozačem koji je jučer oko pola sata iza ponoći u Ferežanima kod Sv. Petra Orehovca zatečen kako upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je oduzeta vozačka te pod utjecajem alkohola od 1,31 promil. Određeno mu je zadržavanje od 15 dana i predan je u bjelovarski zatvor.
Oko 15.30 sati u Koprivnici, na nogostupu u Ulici Ante Neimarevića, zbog alkoholiziranosti od 1,94 promila biciklist je pao i teže se ozlijedio. Kako neslužbeno doznajemo, pao je na glavu i hitno je zbrinut u koprivničkoj Općoj bolnici.
Samo tri sata poslije, oko 18.30 sati u Borovljanima kod Koprivnice radi nepropisnog kretanja osobni automobil je udario u parkirani osobni automobil. Vozač je bio pod utjecajem alkohola od 2,80 promila te je zadržan do otrježnjenja u policijskom pritvoru.
Sat kasnije, oko 19.30 sati u Virju na Trgu bana Jelačića radi nepropisnog kretanja sudarila su se dva osobna automobila. Jedan od vozača automobilom je napustio mjesto događaja i za njim se traga. Pretpostavlja se da je zbrisao jer je vozio pod utjecajem alkohola.
Oko 21.25 sati u Koprivnici u Ulici Čarda radi neprilagođene brzine osobni automobil je sletio van kolnika i udario u stup javne rasvjete. Vozač je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 1,60 promila te ga je policija strpala u ćeliju do otrježnjenja i bit će pušten tijekom današnjeg dana.
Noćas oko 1.30 sati u Reki kod Koprivnice u Ulici Stjepana Radića radi nepropisnog pretjecanja sudarila su se dva automobila. Jedan je vozač vozilom napustio mjesto događaja te se za njim traga, a i za njega se pretpostavlja da je bio ‘nakresan’.
Jutros oko 5.45 sati u Borovljanima kod Koprivnice radi nepropisnog kretanja osobni automobila je sletio van kolnika. Vozač je bio pod utjecajem alkohola od 1,10 promila.
Uzalud toliko upozorenja, pisanja, tragedija, kažnjavanja, presuda. Alkohola je za volanom i dalje užasno mnogo. (rm)
FOTO: ILUSTRACIJA