PIJANI VIKEND Uzalud sva upozorenja: opet mrtvi pijani sjedali za volan i izazivali brojne prometne

Da stvar bude 'ljepša', koprivnička je policija jučer i danas ujutro na području Križevaca provela akciju nadzora alkoholiziranosti vozača


Autor: podravski.hr — 25.02.2018. / 8:59 Crna kronika

Ilustracija / Pijanstvo je uzrok većine nesreća

Bio je to doista pijani vikend. Unatoč brojnim akcijama policije, medijskim kampanjama i silnim upozorenjima da je alkohol poguban za volanom, opet ista priča.
Jučer i jutros na području Koprivničko-križevačke županije pijani su vozači skrivili četiri prometne nesreće. Kako je danas priopćila koprivnička policija, jučer oko 18.40 sati u Križevcima u Ulici Franje Markovića „zbog nepropisnog kretanja parkirališnim prostorom osobni automobil je oštetio drugi propisno parkirani osobni automobil. Vozač je vozilom napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen“.
Kad je puhnuo u alkometar, bila je to prava rapsodija od maligana: izmjereno mu je nevjerojatnih 2,85 promila te je odmah uhićen. Koliko je čovjek samo popio tog dana, teško je odgonetnuti.
Jučer oko 17 sati na cesti Šemovci – Đurđevac zbog neprilagođene brzine osobni automobil je sletio u putni jarak. Vozač je lakše ozlijeđen, a upravljao je vozilom pod utjecajem alkohola od 1,52 promila i prije položenog vozačkog ispit, navode dalje u policiji.
Jutros, pak, oko 5.30 sati u Koprivnici u Ulici Josipa Vargovića „zbog neprilagođene brzine sudarila su se dva osobna automobila u slijedu“. Vozili su, dakle, jedan iza drugog.
– Vozač koji je prouzročio prometnu nesreću upravljao je vozilom pod utjecajem alkohola od 1,48 promila – ističu u policiji.
No, to nije sve. Da je subota doista bila pijani dan, pokazuje i prometna nezgoda jučer oko 14 sati u Novigradu Podravskom u Koprivničkoj ulici. Zbog nepropisnog kretanja osobni automobil je sletio izvan kolnika u odvodni kanal. Vozač je bio pod utjecajem alkohola od 1,36 promila.
Da stvar bude ‘ljepša’, koprivnička je policija upravo jučer i danas ujutro, od 23 sata sinoć do 5 sati ujutro, na području Policijske postaje Križevci provela akciju nadzora alkoholiziranosti vozača i mladih vozača.
– Kontrolirano je 37 vozača, od kojih je 28 alkotestirano. Iz prometa su isključena dva vozača. Najveća koncentracija alkohola od 1,02 promila izmjerena je kod vozača (23) osobnog automobila u Križevcima – zaključuju u policiji. (rm)
FOTO: ARHIVA