Pije svoj urin i tvrdi da se tako izliječio od depresije

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Jan Schünemann (26) iz Hamburga pije do sedam čaša od pola litre svog urina dnevno te tvrdi da ga uz to uštrcava špricom u uši, oči i nos.

Tvrdi kako zbog svoje predanosti ovoj navici nikad ne obolijeva i ima puno energije pa su mu uglavnom dovoljna svega četiri sata sna.

Ovaj student i trener kaže kako je o pijenju urina čitao na internetu, a pronašao ga je pod hindu pojmom Shivambu Kalpa (terapija urinom) te da je bio vrlo otvorenog uma prema cijelom konceptu.

„Bio sam jako izoliran i uopće nisam bio u doticaju sam sa sobom, a ova praksa mi je pomogla da se ponovo povežem sam sa sobom i da zavirim u dublje sfere vlastite svijesti. Pomoglo mi je da istražim dublje slojeve svoga uma i ideju koju oni promiču, a to je da je tijelo samoodrživo i može samo sebe izliječiti“, rekao je Jan za Daily Mail.

Kaže kako je htio pronaći lijek kojem svatko ima pristup i kojeg svatko može koristiti. Usprkos upozorenjima stručnjaka, tvrdi kako urin sadrži sve što tijelu treba.

Jan Schünemann pije do sedam čaša od pola litre svog urina dnevno

„Definitivno se bolje povežete sami sa sobom. Od kada prakticiram Shivambu Kalpa uopće nisam bolestan, osim kada pojedem previše loše hrane, ali tada je svima loše. Ionako je sve u ravnoteži i umjerenosti. Moja svijest toliko je napredovala i razvila se da gotovo uopće ne moram spavati, a što drugi misle ionako me ne zanima jer smo svi ovdje radi vlastitog putovanja“, zaključio je Jan.

Urin je sastavljen 95 posto od vode i pet posto od nutrijenata, među kojima su kalcij i željezo. Neki stručnjaci smatraju da urin sadrži toksine koje je tijelo izbacilo pa je stoga opasan za piti i može izazvati infekcije dok nutricionistica Shona Wilkinson smatra da urin nije baš toliko toksičan jer je sterilan i filtriran dva puta – prvi puta u jetri, a drugi puta u bubrezima. U Ayurvedskoj i kineskoj medicini smatra se da je urin svojevrsni dezinficijens organizma te da može izliječiti od nekih bolesti kada se pije ili umanjiti akne kada se nanosi topikalno.

„Trebali bismo objektivno raspraviti o dobrobitima pijenja urina kako bi svaka osoba dobila barem neke informacije pa onda odlučila sama za sebe odgovara li joj to ili ne“, zaključio je Schünemann.

FOTO MDWfeatures/ @janshamanic

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI