PIJEMO PREMALO PANA Prodaja pivovare pala 9 posto, plaće manje 6 posto, gubitak čak 16 milijuna kuna

Najveći pad prometa imali su Bilokalnik-IPA, Sizim i Širjan, a najveći rast prihoda križevački Vladeks promet te ludbreške tvrtke Grafičar, Ducati componenti i Oprema uređaji


Autor: podravski.hr — 28.05.2013. / 13:00 Aktualno

Koprivnički pivari lani su imali pad prodaje

Koprivnička pivovara Carlsberg ozbiljno je potonula u prošloj poslovnoj godini: prodaja je pala blizu 9 posto, plaće su manje za 6 posto, a gubitak iznosio je čak 16 milijuna kuna.
Pad prodaje i broja radnika zadesili su i Podravku, koja je zabilježila 28 milijuna kuna gubitka, te njezinu mesnu industriju Danicu, koja je poslovala s 21 milijun kuna minusa. Te tri tvrtke iz našega kraja jedine su od velikih lani poslovale s minusom, pokazuju podaci koje su priremili Fina i poslovni tjednik Lider.
Prema tim podacima, među tisuću najvećih hrvatskih kompanija po prihodima samo je 21 tvrtka s područja Podravine i Prigorja: Podravka je prva s blizu dvije milijarde kuna prometa, a Širjan iz Gornje Rijeke 21. s 83 milijuna kuna.
Uz Carlsberg, najveći pad prometa lani su imali Bilokalnik-IPA, legradski Sizim i Širjan. Najveći rast prihoda pak ostvarili su: križevački Vladeks promet (čak 71,2 posto), ludbreški Grafičar (33,1), Ducati componenti (21,8), kalinovački Rasco (13,6) i ludbreška Oprema uređaji (11,2 posto).
Više o poslovanju podravsko-prigorskih tvrtki čitajte u tiskanom izdanju Podravskog lista.