Pijesak im zadaje probleme: Ne možemo sušiti rublje, ugrožen je i promet

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Mještani đurđevačkog prigradskog naselja Sirova Katalena, čije su kuće smještene uz vatrogasni dom, nakon svake kiše muku muče s pijeskom s obližnjeg poljskog puta koji završava u njihovim dvorištima i na cesti.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Odvodnja oborinskih voda nije riješena na odgovarajući način pa kišnica donosi velike nanose pijeska, što im otežava svakodnevni život.

– Nakon kiša ne možemo normalno sušiti rublje jer se stalno diže prašina od pijeska koji završava na cesti i u dvorištima. Prašina završava i na pročeljima naših kuća pa zbog ovakve situacije trpimo i štete – priča nam Ana Marjanović.

Na problem s pijeskom vlasnici kuća upozorili su čelnike Mjesnog odbora, no gradska uprava i Hrvatske vode ništa nisu učinili u rješavanju odvodnje oborinskih voda. Kanal koji služi za odvodnju ne održava se redovito pa se zbog toga stvaraju nanosi pijeska.

– Mi sami metemo pijesak s ceste kako bi štete na pročeljima bile što manje. To nije rješenje i mjerodavni bi morali nešto poduzeti. Od nas se očekuje da Hrvatskim vodama redovito plaćamo naknadu za slivne vode, a zauzvrat dobivamo nanose pijeska. Nanosi na cesti opasni su i za vozače, pogotovo ako su na raskrižju uz vatrogasni dom prisiljeni kočiti. Sad će krenuti sezona pravih pljuskova i tad je situacija s nanosima pijeska nepodnošljiva, a Grad i dalje  ništa nije učinio da se naš problem riješi – dodaje Ana Marjanović.

Nanosi pijeska stvaraju štete i na pročelju vatrogasnog doma pa i čelnici mjesnog dobrovoljnog vatrogasnog društva upozoravaju na problem odvodnje oborinskih voda.

– Odmah nakon kiša na cesti se stvara blato koje prilikom prolaska svakog auta završava na pročelju doma. Dodatni problem stvara i šljunak koji ostaje na cesti jer prilikom prolaska auta kamenčići učestalo stvaraju štetu i na prozorima doma pa nam je stolarija oštećena na čak tri mjesta. Poljski putovi u našem naselju ne održavaju se redovito, a i mi smo preko Mjesnog odbora ukazali na taj problem, no ništa nije učinjeno kako bi se riješio – kaže Robert Bajsar, predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sirova Katalena.

U gradskoj upravi ističu kako su u Sirovoj Kataleni trenutno u tijeku radovi na uređenju dječjeg igrališta sa spravama i terenom za mali nogomet i košarku.

– Paralelno s tim radovima u planu je rješavanje i problema s odvodnjom oborinskih voda kod Vatrogasnog doma – dodaju u gradskoj upravi.

FOTO Darko Imbriša

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI