Pionirska tehnologija: sipinom će urediti 13 kilometara cesta na području grada

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Gradski su čelnici prošli tjedan u Draganovcu obišli radove na jednom od nekoliko infrastrukturnih projekata koji se odvijaju u Koprivnici i prigradskim naseljima. U Gradu navode kako su si gradonačelnik Mišel Jakšić i suradnici dali zadatak – izjednačiti komunalnu i prometnu infrastrukturu prigradskih naselja s onima u centru gradu.

Draganovačka investicija vrijedna je oko tri milijuna kuna, a izvode je Koming i njemački partner STM. Riječ je o novoj tehnologiji obnove prometnica, koja se tek probija na hrvatsko tržište.

– Naša je procjena bila da puno jednostavnije na ovaj način možemo riješiti putove u prigradskim naseljima. Na ovaj način uredit ćemo 13 kilometara cesta, što znači da više neće biti neravnina, dizanja prašine za suhog vremena i stvaranja blata u vrijeme kiše – navodi Jakšić, a u početnoj fazi uređuju se ceste u Bakovčicama, Draganovcu, Starigradu, Jagnjedovcu, Štaglincu, Rečkom polju, Reki, na Podolicama i Vinici. Radi se o novoj tehnologiji ugradnje sipine u tri sloja. Predviđeno vrijeme trajanja radova uređenja cesta je mjesec dana, a završno čišćenje cesta od viška kamena je tijekom kolovoza. Također, dodaju kako je nova tehnologija uređenja prometnica mnogo brža i jeftinija od asfalta, a garancija na izvedene radove je 10 godina.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI