PIŠEM TI PISMO Sindikalistica pisala Mršiću: Kad već pripremate otkaze, isplaćujte masne otpremnine

Sindikat traži da Uprava donese odluku o novoj rundi stimulativnih otpremnina u istom ili sličnom iznosu kao početkom ove godine kada je otpremnina bila 4500 kuna po godini staža


Autor: podravski.hr — 05.07.2013. / 16:21 Aktualno

KOPRIVNICA – Ksenija Horvat, glavna sindikalistica PPDIV-a u Podravki, poslala je pismo Zvonimiru Mršiću, predsjedniku Uprave kompanije, kojim traži da Uprava donese odluku o novoj rundi stimulativnih otpremnina u istom ili sličnom iznosu kao početkom ove godine kada je otpremnina bila 4500 kuna po godini radnog staža.
– S obzirom da se procesi restrukturiranja u Grupi Podravka iz objektivnih razloga (EU, recesija) sve više intenziviraju, a naročito nakon pokretanja projekta Administrativne izvrsnosti te nedavnih odluka Uprave Podravke o dezinvestiranju programa Pića, dijela smrznutog programa i Pekare, želja nam je da Uprava Podravke zadrži dosad postignute standarde socijalno odgovornog i za radnike prihvatljivog zbrinjavanja. Riječ je o isplatama otpremnina koje su povoljnije u odnosu na odredbe Zakona o radu, a u okvirima neoporezivih iznosa po godini radnog staža, kao što je to uvijek bio slučaj i dosada – napisala je Ksenija Horvat u pismu Mršiću.
Prema neslužbenim informacijama, projektom Administrativne izvrsnosti koji su izradili konzultanti AT Kearneyja predviđa se ukidanje oko 180 suvišnih radnih mjesta. Izvršni direktori dobili su nedavno zadatak da taj problem riješe otkazima ili prebacivanjem viška radnika iz administracije u proizvodnju.