Piškornica: Slijedi ključan sastanak u Ministarstvu o nastavku projeta

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Kao što smo jučer pisali, u utorak su u Piškornici službeno otvorene ponude za izvođača radova na gradnji regionalnog centra za gospodarenje otpadom, projekta vrijednog oko 346 milijuna kuna bez pdv-a. Stigle su dvije ponude, obje mnogo skuplje od očekivanog, ona zajednice ponuditelja Strabag na 677 milijuna kuna, te zajednice ponuditelja Helectora na 716 milijuna kuna. Znatno više nego li predviđeno.

-Nakon otvaranja pristiglih ponuda u prostorijama Koprivničko-križevačke županije održan je radni sastanak svih osnivača tvrtke Piškornica kojem je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao župan Darko Koren. Uime ostalih osnivača sastanku su prisustvovali župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, zamjenik međimurskog župana Josip Grivec i načelnik Općine Koprivnički Ivanec Zoran Vrabelj te predstavnici tvrtki Piškornica d.o.o. i Piškornica sanacijsko odlagalište – rekli su u Županiji i dodali kako su dogovorili da će Skupština trgovačkog društva Piškornica zatražiti sastanak u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja kao i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije kako bi se od tijela državne vlasti, koja značajno sufinanciraju projekt, dobila suglasnost za nastavak postupka javne nabave te usuglasili modeli osiguranja dodatnih financijskih sredstava.

-Nakon tih konzultacija, donijet će se odluka o nastavku ili poništenju postupka Javne nabave – doznajemo.

U Županiji navode kako je projekt RCGO Piškornica strateški projekt od državnog interesa koji obuhvaća 530 tisuća stanovnika u četiri županije sjeverozapadne Hrvatske i čijom će se realizacijom zbrinuti otpad uz primjenu najviših tehničkih i tehnoloških dostignuća na području zaštite okoliša čime će se postići ispunjenje ciljeva iz planskih dokumenata Republike Hrvatske u području gospodarenja otpadom te europskih direktiva koje smo dužni ispuniti kao članica Europske unije.

Podsjetimo, sredstva za financiranje su dobivena u iznosu 404 milijuna kuna, od čega EU sredstva iznose  314 milijuna, a nacionalna (FZOEU) skoro 90 milijuna kuna.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI