PISMO MRŠIĆU Sindikat Studenca: Zatečeni smo i ogorčeni vašom odlukom o prodaji biznisa pića

Ova odluka izravno utječe na radnike Studenca i članove obitelji te je krajnje nekorektno da o njoj saznaju iz medija, upozoravaju čelnik Radničkog vijeća Josip Delorenci i šef tvorničkog sindikata Jagor Opić


Autor: podravski.hr — 27.06.2013. / 15:11 Aktualno

LIPIK – Sindikalni lideri Podravkine tvornice Studenac u Lipiku uputili su pismo predsjedniku Uprave Podravke Zvonimiru Mršiću u kojem su naglasili kako su “zatečeni i ogorčeni odlukom Uprave Podravke da tvrtka izlazi iz programa pića”.
– Ova odluka i njene posljedice direktno utječu na nas djelatnike Studenca i članove naših obitelji, ukupno nekoliko stotina ljudi, te je krajnje nekorektno da o njoj saznajemo kad i mediji – pišu čelnik
Radničkog vijeća Studenaca Josip Delorenci i povjerenik tamošnje podružnice Sindikata PPDIV-a Jagor Opić.
Radnici Studenca iz Lipika preko svojih predstavnika traže od Mršića odgovore na mnoga pitanja koja ih muče, a podsjetili su ga i da im je prije nepunih mjesec dana obećao da će netko iz Uprave doći na skup radnika u Lipik sredinom srpnja i detaljnije ih izvijestiti o planovima.
Predstavnike radnika Studenca, kako otkrivaju u PPDIV-u, u utorak 2. srpnja u Koprivnici primit će član Uprave zadužen za restrukturiranje Jorn Pedersen, a očekuje se da će to biti pripremni sastanak za održavanje skupa radnika u tvornici u Lipiku.
Punionica mineralne vode u Lipiku ulazi u sastav Podravke 1970. godine, a prvi pisani trag o korištenju mineralne vode datira još iz 1708. godine.
Što čelnici Lipika i mnogi gradski uglednici kažu o Podravkinoj odluci da proda biznis pića – čitajte sutra u Malom Podravskom.