Pista za utrke: Nakon uređenja asfalta neki vozači i dalje luduju po cesti

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Stanari Vinogradske ulice dugo su čekali uređenje prometnice u svojoj ulici koja je bila u vrlo lošem stanju i jedva su dočekali završetak radova.

No, kad su mještani mislili da su dugoročno riješili problem, vrlo brzo pojavio se novi moment, ovoga puta još ozbiljniji od potrganog asfalta. Naime, neki mještani Ludbrega isto tako primijetili su da se po novouređenoj prometnici može puno brže voziti, a neki to čine svakodnevno. Stanari su zabrinuti zbog ovoga stanja jer, kako kažu, po ulici prometuju i djeca.

O ovom problemu progovorio je i Tomo Filip, gradski vijećnik iz redova HSU-a, koji je upozorio gradske vlasti da se nešto mora poduzeti jer bi moglo doći do prometnih nesreća.

Štefica Bobnjarić: Sretni smo što se cesta obnovila, ali…

– Primijetili smo da se brzina vozila u našoj ulici uvelike povećala. Pojedinci doslovce jure po cesti. Molim Grad da pokrene rješavanje ovog problema, a možda bi najbolje rješenje bilo da se postave usporivači prometa, ležeći policajci. Trebalo bi pokrenuti nešto prije negoli se dogodi neka tragedija – rekao je Tomo Filip.

Osim njega, i drugi stanari Vinogradske slažu se ovom konstatacijom te su primijetili da se sigurnost prometa uvelike smanjila.

– Kada prelazite ulicu, pogledate lijevo i desno, no kada krenete prelaziti ulicu, automobil je već pred vama, tako da se neki pojedinci brzo voze. Čula sam i od  susjeda da moraju biti vrlo oprezni kada automobilima izlaze na prometnice. Sretni smo što se cesta obnovila, ali pojavio se i ovaj problem – rekla je Štefica Bobnjarić, stanarka Vinogradske ulice.

Isto tako, mještani nam govore da se radi mahom o istim automobilima koji jure ulicom, a da neki od njih voze i neregistrirana vozila pa traže čim skorije rješavanje ovog problema.

Spomenuta prometnica pod upravljanjem je Županijske uprave za ceste,  

gdje su nam, kao i u  gradskoj upravi nam poručuju da će s ovim problemima izaći pred policijsku postaju Ludbreg o pokušati ih što prije riješiti.

– Zajedno ćemo pokušati naći rješenje da se promet Vinogradskom ulicom uspori – naveo je gradonačelnik Dubravko Bilić.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI