Pištoljem joj propucali kuću, ostavljali lampaše i osmrtnice s njenim imenom

Nesvakidašnja, gotovo nadrealna krimi-priča koja će, kako se čini, imati svoj sudski epilog, odvijala se nedavno oko ljudi povezanih s narodnjačkim noćnim klubom Zlatne kočije u Kuštanima, mjestu u općini Sveti Ivan Žabno. Konobarica tog kafića Ivana P. na Općinskom sudu u Bjelovaru podignula je optužnicu protiv svog bivšeg šefa Karla S., zaštitara Josipa Ć. zvanog Jole i frizerke Danijele J. za koju se tvrdi da je bila u emotivnoj vezi s vlasnikom Karlom. Kako konobarica u optužnici koju je podigla tvrdi, tadašnji vlasnik Zlatnik kočija Karlo, nezadovoljan što ga je Carinska uprava kaznila za prekršaj počinjen u njegovu objektu i naplatila mu kaznu od 56.000 kuna, smatrajući da kaznu treba platiti ona, rekao svom zaštitaru Joleu i Danijeli s kojom je bio u emotivnoj vezi da je zastraše.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Lampaš s bombom

Tako su, kako piše u podignutoj optužnici, 17. listopada 2019. godine u Patkovcu pored Bjelovara gdje konobarica Ivana živi, pred njezinom kućom ostavili upaljen lampion. Zatim su, kako se tvrdi u optužnici, 22. listopada iste godine u Ivaninu poštanskom sandučiću u blizini Bjelovara ubacili osmrtnicu u kojoj se nalazila osmrtnica s njezinim imenom i prezimenom i sadržaja “preminula zbog dugovanja u 35. godini”. Tri dana kasnije na prozoru kuće joj je ostavljen upaljen lampion za koji je bila zataknuta dječja igračka u obliku ručne obrambene bombe.

No, kako konobarica Ivana u svojoj optužnici tvrdi, sve je to bilo uvertira pravom užasu koji je pretrpjela 1. studenog iste godine oko jedan sat iza ponoći. Zaštitar Jole i frizerka Danijela dovezli su se Danijelinim peugeotom 206 do konobaričine kuće – tvrdi se u optužnici. Automobil je vozila Danijela, a tijekom vožnje Jole je ispalio više hitaca iz pištolja kalibra 7,65 mm prema kući tako da je jedan metak probio roletu i staklo na Ivaninoj spavaćoj sobi, a dva metka staklo na spavaćoj sobi u kojoj se nalazila njezina kći koja je tada imala devet godina.

Konobarica okrivljena za kaznu

U obrazloženju podizanja optužnice konobarica Ivana opisala je kako ju je bivši gazda okrivio da mu je ona skrivila kaznu Carinske uprave od 56.000 kuna zbog počinjenih prekršaja carinskih propisa. O kakvim je prekršajima riječ, ne navodi se u optužnici, no vlasnik noćnog bara od konobarice je tražio da mu plati kaznu. U optužnici se navodi kako je “iskaz oštećene Ivane potvrdila i okrivljena Danijela koja je pred policijskim službenikom prilikom ispitivanja izričito potvrdila i priznala da je osobno svojim vozilom 1. studenog 2019. godine vozila sve do kuće oštećene te da je s njom bio Josip Ć. koji je iz vatrenog oružja nekoliko puta pucao u kuću”.

Policajci pronašli zrna

– Da je pucano u kuću oštećene te da je kuća propucana na način kako je opisano u optužnici vidljivo je iz zapisnika o očevidu te policijskog posebnog izvješća te cijelog spisa PP Bjelovar i Općinskog državnog odvjetništva u Virovitici. Isto tako oštećena ima saznanja da su nadzorne kamere snimile u kritično vrijeme automobil Danijele K. kako se kreće prema kući oštećene. Policijski službenici očevidom su iz kuće oštećene izuzeli nekoliko zrna iz vatrenog oružja, a koja su penetrirala u kuću oštećene – stoji u optužnici podignutoj na Općinskom sudu u Bjelovaru.

U obrazloženju podizanja optužnice navodi se kako je priznanje Danijele J. dano policijskom službeniku tijekom ispitivanja snimljeno kamerom. Danijela J. je tako, navodi se u optužnici, u svom iskazu policijskom istražitelju priznala da se svojim automobilom vozila zajedno sa zaštitarom Josipom koji je ispalio nekoliko hitaca iz pištolja u kuću konobarice Ivane.

– Svi svjedoci koji su navedeni u optužnici navode kako je Josip bio zaštitar u noćnom klubu vlasnika Karla S. te da je Danijela J. s Karlom bila u emotivnoj vezi. Također svjedoci potvrđuju da je Josip Ć. govorio da posjeduje vatreno oružje te da na svoj način sređuje stvari – navodi se u optužnici koju je u ime oštećene Ivane P. podignuo odvjetnik Nenad Dianić.

Tužitelji odbacili prijavu

Kontaktirali smo ga i on nam je u telefonskom razgovoru pojasnio zbog čega se privatnim kaznenim progonom podiže optužnica, posebno zato što se takva kaznena djela progone po službenoj dužnosti, a ne privatno. Odvjetnik Dianić je rekao kako su bili prisiljeni nastaviti privatni kazneni progon i podignuti optužnicu na Općinskom sudu u Bjelovaru zato što su na Općinskom državnom odvjetništvu u Virovitici prijavu odbacili. Virovitičkom je tužiteljstvu proslijeđena prijava, objašnjava odvjetnik Dianić, jer su se bjelovarski tužitelji izuzeli iz predmeta zato što je član obitelji trećeokrivljene Danijele zamjenik u tom državnoodvjetničkom uredu.

– Nije mi zaista jasno kako je prijava mogla biti odbačena, ovo su ozbiljna kaznena djela i nismo htjeli odustati, nastavili smo privatni kazneni progon. Netko je ovdje mogao stradati. Meci su doista ispaljeni na njezinu kuću, policajci su obavili očevid, imaju zrna. Nikada se nisam susreo s ovakvom odlukom, a dugo sam u kaznenom pravu. Što je šokantno, u ovom slučaju imamo i priznanje optuženice. Vidjet ćemo što će biti, optužnica još nije potvrđena – kazao nam je odvjetnik Nenad Dianić.

Kako je i sam rekao optužnica je nepravomoćna. Općinski sud u Bjelovaru tek je treba potvrditi.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI