Pitali smo naše poznate osobe jesu li ikad pušile marihuanu. Neki odgovori će vas iznenaditi

Zanimljiv odgovor dala nam je potpredsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić


Autor: podravski.hr — 20.04.2018. / 16:02 Stil

Ilustracija / Pušenje marihuane kod nas je i dalje tabu tema

Nakon ‘revolucionarnog’ priznanja šefa HSS-a Kreše Beljaka da je konzumirao marihuanu, ali samo onu domaću, odlučili smo provjeriti kakva su iskustva, i jesu li uopće, s pušenjem trave imali naši poznati Podravci i Prigorci.
Dok je većina njih rezolutno poručila da nikad nisu niti hoće probati marihuanu, ima i onih koji su iskreno priznali da su eksperimentirali s ovom, još uvijek ilegalnom biljkom. Najiskrenija bila je poznata koprivnička umjetnica Vlasta Delimar koja je rekla da je konzumirala marihuanu, te spomenula da je većina starijih osoba probala neku vrstu droge u svojoj prošlosti.
Mišel jakšić, gradonačelnik Koprivnice, priznao je da je probao ‘travu’ no da je shvatio da to nije za njega i da ne razumije ‘u čemu je fora’. Isto pitanje postavili smo i županu Darku Korenu, saborskim zastupnicima Mladenu Mađeru i Damiru Felaku, ravnatelju koprivničke Gimnazije Vjekoslavu Robotiću i ravnateljici OŠ Koprivnički Bregi Karolini Vidović te gradonačelniku Križevaca Mariju Rajnu.
Svi oni rekli su da nikad nisu probali marihuanu, no da mogu podržati legalizaciju jedino u medicinske svrhe. S njima se složila i Snježana Petika, legandarna koprivnička rukometašica, i Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik RH.
– Nikad nisam došao u doticaj s marihuanom, a moj je stav odlučno ‘ne’ – kazao je Tucaković.
Zanimljiv odgovor dala nam je potpredsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić koja je rekla da nije probala, ali se povela za onom starom: Nikad ne reci nikad. Odgovor smo potražili i kod Hrvoja Jančija, gradonačelnika Đurđevca, no umjesto konkretnog ‘da’ ili ‘ne’ zagonetno je odgovorio kako ne želi da se ovog tjedna priča o njemu i marihuani nego o proslavi Dana grada Đurđevca. (sm)

Župan Koren: Nisam niti namjeravam

Darko Koren, župan:
– Nisam konzumirao marihuanu niti ne namjeravam. I zbog svojih uvjerenja, a u zbog negativnih primjera kojima svjedočimo na našoj lokalnoj političkoj sceni u posljednje vrijeme.

Gradonačelnik Jakšić: Nije sijeno za guske

Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice:
– Naravno da sam u mlađim danima probao marihuanu, ali sam shvatio na vrijeme da nije za guske sijeno i nije mi jasno ‘u čemu je fora’ kad se netko napuši.
Hrvoje Janči, gradonačelnik Đurđevca:
– Ne bih odgovarao na takva pitanja jer će onda u ponedjeljak, umjesto proslave Dana grada Đurđevca, to biti glavna vijest.

Saborski zastupnik Felak: Na Beljaku se vidi da je trava štetna

Damir Felak, saborski zastupnik:
– Nisam probao marihuanu, ona je štetna, a vidi se na Beljaku da je konzumirao malo više nego što bi bilo primjereno.

Potpredsjednica skupštine Verica Rupčić: Nikad ne reci nikad

Verica Rupčić, potpredsjednica Županijske skupštine:
– Marihuanu nisam probala i nemam takve namjere. Ipak, nikad ne reci nikad.
Snježana Petika, trenerica RK Podravke Vegete:
– Nikad marihuanu nisam probala i apsolutno sam protiv legalizacije jer nije dobro da mladi imaju previše slobode i prilike za legalnom konzumacijom.
Vlasta Delimar, umjetnica:
– Probala sam travu, nije to ništa neobično. Mislim da je skoro svaka starija osoba probala neku vrstu droge, ne treba raditi neku famu oko toga.
Pitala: Sonja Markić
FOTO: NIKOLA WOLF