Pitomačani uživali u još jednom Danu pečenjakov

Zahvaljujući Dečkima iz Dravske, Općini Pitomača i Turističkoj zajednici, središtem Pitomače ponovno se širio miris pečenjaka. Nakon godine pauze zbog koronavirusa, na ovogodišnjem 14. Danu pečenjakov okupilo se mnoštvo mještana općine Pitomača, ali i okolnih mjesta. 

Kako kažu idejni začetnici i organizatori, Dečki z Dravske, smisao ove manifestacije od početka je bio zabaviti i okupiti mještane koji nisu otišli na ljetovanje na more. Tradiciju njeguju već 14 godina, a cilj im je sve prenijeti na mlađe generacije. 

– Od početnog manjeg okupljanja i druženja danas je ovo prava manifestacija na jednoj višoj razini. Uistinu smo iznenađeni i sretni ovakvim odazivom naših mještana – rekao je jedan od Dečkiju z Dravske Marko Kaša. Za glazbeni dio dana bio je zadužen tamburaški sastav Gazde. Osim pečenjaka, posjetitelji su mogli kušati i ukusne starinske delicije od kukuruza koje su pripremile vrijedne članice udruga s područja općine, a da ne bude žednih, pobrinuli su se Udruga vinogradara, podrumara i voćara Aršanj te drugi pitomački poduzetnici.

FOTO i TEKST: ICV

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI