Pitomačanin Filip Jakupec služio mladu misu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Filip Jakupec (24) iz Pitomače nakon svečenićkog ređenja služio je mladu misu. Nakon 21 godine i Siniše Dudašeka pitomačka Župa svetog Vida konačno je opet imala mladomisnika. O svećeničkom pozivu, ističe Filip, počeo je razmišljati još u ranom djetinjstvu, kad mu je bilo sedam godina.

-Trenuci susreta sa svećenicima i časnim sestrama u meni su probudili želju da budem poput njih i da ih oponašam. S vremenom, kako sam se sve više uključivao u život svoje zavičajne župe u Pitomači, počeo sam osjećati kako svećenički poziv u mom unutarnjem svijetu nailazi na drag odjek i kako budi melodije koje su mi se posebno sviđale – kaže Filip Jakupec.

Na kraju mu je, dodaje on, svećeništvo zablistalo kao poželjan i pogodan način služenja Bogu i ljudima. U svojoj odluci da postane svećenik imao je podršku obitelji i prijatelja.

-Svećenik je pozvan predstavljati Božju blizinu u svakodnevnom ljudskom životu, svjedočiti kako „samo Bog dostaje” te imati istovremeno neprekidnu i slatku brigu da čovjek ne zaboravi Boga i s tim će se načelima voditi u svom službovanju – zaključio je Filip Jakupec.

Foto Begović

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI