PJESME PODRAVINE I PODRAVLJA Pitomački glazbeni festival još jednom oduševio brojnu publiku

U Večeri Podravine nagrada publike pripala je Mateji Šipek iz Velike Črešnjevice, a u Večeri Podravlja Kristini i Nikolini Domović iz Dinjevca


Autor: podravski.hr — 17.06.2013. / 11:55 Stil

PITOMAČA – Ovogodišnje izdanje pitomačkog Glazbenog festivala Pjesme Podravine i Podravlja, na kojem su u dvije večeri izvedene 42 skladbe, potvrdilo je da spada u sam vrh festivala tamburaške glazbe.
U Večeri Podravine nagrada publike pripala je Mateji Šipek iz Velike Črešnjevice, a u Večeri Podravlja Kristini i Nikolini Domović iz Dinjevca. Nagrade za najslušanije skladbe s prošlogodišnjeg festivala pripale su Fantaziji i Adalbertu Turneru Juciju, dok je nagrada za najbolju pjesmu, prema ocjenama glazbenih urednika s devet radio postaja, pripala Šokcima. Mnogobrojna publika mogla je uživati u izvedbama najpopularnijih tamburaških izvođača kao što su Boris Ćiro Gašparac, Stjepan Jeršek Štef, Šima Jovanovac i Gazde, a od domaćih pjevača nastupili su: Maja Zeko, Kristina i Nikolina Domović, Ana Filipović, Mateja Šipek, Stjepan Lach, Igor Drvenkar, Podravski mužikaši, Mjesečina, Franjo i Darko Barić, Kristijan Domović Jacata, Darko Marić, Veseli Podravci i Vid Balog. Nakon festivalskih večeri na središnjem pitomačkom trgu publiku su zabavljali Gazde i Mjesečina.
Izvještavaju: DINKO BOROZAN I ĐURO GRČIĆ
Mateja
– Mateja Šipek osvojila je nagradu publike u Večeri Podravine
Tolusic
– Župan Tomislav Tolušić sa suprugom Editom
Dekle dinjevcanke
– Mlade Dinjevčanke Bonita i Marija Bastalić i Petra Ratajec
Vlatka
– Vlatka Šelimber, glasnogovornica festivala, nije skidala osmijeh s lica