Pjeva poput slavuja, već je angažiraju za vjenčanja i svečanosti, a ona sanja o…

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Josipa Kolar (20) mlada je koprivnička glazbenica koja je prošli tjedan oduševila okupljene u Domu mladih, gdje je održala svoj maturalni koncert iz solo pjevanja. Josipa je tako i službeno stekla zanimanje solo pjevačice u Umjetničkoj školi Fortunat Pintarić, a prije dvije godine završila je i srednju ekonomsku školu.

– Sad kad sam gotova s obje škole krećem s upisom na fakultet. Nisam željela ostaviti umjetničko školovanje zbog fakulteta na koji ću krenuti najesen. O Glazbenoj akademiji još ne razmišljam, ali to je moja velika ljubav, a u pjevanju sam se baš našla – kazala je Josipa.

Iako voli slušati i pjevati klasičnu glazbu, draža joj je popularna glazba

Kako kaže, nije potekla iz glazbene obitelji i u početku joj je bilo vrlo teško jer je kretala od nule, no s vremenom je i njezina obitelj prihvatila pjevanje kao karijeru.

– Od ovog posla ne može se baš živjeti, pogotovo ne ovdje u Koprivnici. Povremeno me angažiraju da pjevam u crkvi za vrijeme vjenčanja ili na nekom svečanijem događanju, ali to je za sad to. Puno sam vremena i truda uložila u ovu školu, a za maturalni koncert pripremala sam se gotovo čitave ove školske godine – rekla je Josipa.

Iako voli slušati i pjevati klasičnu glazbu, draža joj je popularna glazba, a okušala se i u skladanju i pisanju tekstova koje uglazbljuje.

– Oduvijek sam voljela pjevati, ali i raditi druge slične stvari tako da i sama nešto skladam u slobodno vrijeme. Osim toga, volim pisati sve i svašta pa onda pišem pjesme kad mi dođe inspiracija – veli Josipa.

Volim pisati sve i svašta pa onda pišem pjesme kad mi dođe inspiracija – veli Josipa

Profesionalno pjevanje nije ono što većina ljudi misli da je, nego je potrebno jako puno vježbanja i učenja kako bi se postalo pjevačem.

– Uvijek su me prijatelji zezali da mi nije potrebna škola kako bih pjevala, no bez mojih odličnih mentora ne bih došla do ovoga gdje sam danas. Kod pjevanja bitno je baš sve, od nožnih prstiju do kose na glavi. Držanje je jako važno, položaj tijela, čak i mišići u licu koji pridonose pravilnom izgovoru tonova – rekla je ova vedra Koprivničanka koja će sad malo odmoriti od pjevanja, a kasnije će razmišljati o Glazbenoj akademiji.

Sad će malo odmoriti od pjevanja, a kasnije će razmišljati o Glazbenoj akademiji

FOTO Dubravko Vutuc, Facebook

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI