Planiraju obnoviti crkvu u Ferdinandovcu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Općina Ferdinandovac u suradnji sa Župom svetog Ferdinanda planira obnoviti župnu crkvu. Statika crkve znatno je narušena, a i kompletnu građevinu načeo je zub vremena pa je obnova nužna. Zbog narušene statike zidovi sakristije počeli su se “odvajati” od glavne građevine, no zasad ne prijeti opasnost od urušavanja.

– Prvi je korak izrada projektne dokumentacije u sklopu koje će se obaviti potrebna istraživanja te će struka odrediti koji se sve radovi trebaju izvesti. Plan je u ovoj godini izraditi projektnu dokumentaciju, a od iduće krenuti u obnovu – kaže Vjekoslav Maletić, načelnik Općine Ferdinandovac.

Obnova će, dodaje načelnik, zahtijevati značajna financijska ulaganja pa se za taj projekt očekuju i potpore iz fondova Europske unije i državnog proračuna.

Foto Đuro Grčić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI