Platila koprivničkom majstoru za novu kuhinju, pa ostala i bez 25.000 kuna i bez kuhinje

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U ljudsko poštenje i riječ vjerovala je Dragica Horvat kada je u  srpnju prošle godine majstoru unaprijed platila 25.000 kuna za izradu nove kuhinje sa svim pripadajućim aparatima.

Danas, Dragica još uvijek kuha na staroj peći u praznoj prostoriji gdje je trebala biti njezina nova kuhinja. Iako je proteklo 10 mjeseci, majstor kojem je unaprijed platila još nije izradio kuhinju.

Dragica Horvat

– Kaj da vam pričam, vjerovala sam u ljudsko poštenje i stisak ruke  i isplatila sam majstoru novac unaprijed. Nisam niti u snovima mislila da će mi se ovo dogoditi. Vjerovala sam na riječ i to je bila moja greška. Najviše me ljuti to što mi je majstor prigovarao da mi neće stići polijepiti pločice prije nego što on dođe postavljati kuhinju  – rekla je Dragica Horvat.

Njezin teško zarađen novac, izgleda, majstoru je poslužio za krpanje nekih drugih troškova, a mjeseci su prolazili, redala se obećanja da kuhinja stiže u najkraćem roku, ali, nažalost, sve je ostalo smo na tome, na obećanjima.

Sve je vidljivo u SMS prepisci između Dragice i njezina majstora. Na molbe poštenog naručitelja vezale su poruke poput, „kuhinja uskoro stiže, za tjedan dana sam kod vas…“ i tako unedogled.

Kako je Dragicu prvo koštalo povjerenje u ljude, tako izgleda da ju je koštala i njena blaga narav i pristojnost u odnošenju, jer očito nije bilo dovoljno agresivna kako bi došla do onoga što je njezino. Malo tko od nas zadržao bi prisebnost i pristojnost koju je Dragica prikazala u višemjesečnoj prepisci s majstorom.

– Htjela sam da suprug i ja odemo do majstora, ali mi je suprug rekao da se boji sam sebe i reakcija, a ja sama da idem nema smisla jer bih opet dobila lažno obećanje. Suprug radi u Njemačkoj, sama sam s dvoje djece i teško mi je bez normalne kuhinje, kao što bi bilo teško i svakoj majci i supruzi koja priprema obroke za svoju obitelj – požalila se Dragica Horvat.

Majstor kojemu je Dragica uplatila 25.000 kuna dolazi iz jednog mjesta nedaleko od Koprivnice. Pitali smo ga može li Dragica skoro očekivati svoju kuhinju, koju je pošteno platila. I mi smo dobili obećanje koje je ovoga puta javno.

– Gospođa će dobiti kuhinju za dva do tri tjedna, to je sigurno – odgovorio nam je majstor, a mi ćemo svakako nakon tog vremena provjeriti kuha li Dragica u svojoj toliko željenoj i teško zarađenoj kuhinji.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Treneru Slavena Belupa preminuo otac

Tomislav Stipić u srijedu je ostao bez oca. Tog dana Slaven Belupo je igrao prvenstveni susret s Rijekom, a tužnu vijest trener koprivničke momčadi doznao

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI