PLAVAC NA PLAVCA Policajac u kafiću fizički napao policajce koji su došli zaustaviti žestoku tučnjavu

Policajac i još jedan izgrednik strpani su u zatvor


Autor: podravski.hr — 09.02.2018. / 15:10 Crna kronika

Ilustracija / Dio uhićenja dogodio se jučer i na području Podravine

Policajac (38) izvan službe, inače zaposlenik MUP-a u Zagrebu rodom iz Sokolovca pored Koprivnice, preksinoć se u mjesnoj birtiji u Sokolovcu s još jednim muškarcem fizički sukobio s koprivničkim policajcima.
Kako smo doznali od mještana od kojih su neki svjedočili ‘spektaklu’ u kafiću, sukob je bio žestok, letjele su boce, no na kraju su napadači ipak izvukli deblji kraj. Prema zasad nepotvrđenim informacijama, sve je počelo nakon što su dvojica gostiju pravila nered u kafiću. Kako je divljaštvo izmaknulo kontroli, u kafić je netko pozvao policiju.
Policajci pokušali su privesti izgrednike, no tad je u obranu jednog od njih stao njegov brat, policajac koji je tog časa bio izvan službe. Okršaj je, pričaju nam danas mještani, bio vrlo žestok. Letjele su boce, pepeljare, stolci i stolovi.
No, policajci su na kraju uz pojačanje iz Koprivnice uspjeli svladati napadače. Uhićeni su i privedeni u policiju.
– Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad muškarcima rođenim 1984. i 1979. godine zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela napada na službenu osobu. Sumnja se da su u srijedu oko 22.50 sati u ugostiteljskom objektu u Sokolovcu fizički napali dvojicu policijskih službenika Policijske postaje Koprivnica. Prethodno su narušavali javni red i mir, a policijski službenici koji su bili u službi u civilnom odijelu napadnuti su nakon što su nastojali spriječiti daljnje narušavanje. U napadu su policijski službenici lakše ozlijeđeni. Osumnjičenici su savladani uz uporabu sredstava prisile, pri čemu su lakše ozlijeđeni. Osumnjičenik rođen 1979. godine je policijski službenik Ravnateljstva policije i u događaju je sudjelovao van službe. Odlukom nadležnog rukovoditelja udaljen je iz službe. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela napada na službenu osobu protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava i predani su pritvorskom nadzorniku – priopćili su danas iz koprivničke Policijske uprave. (ke)
FOTO: ILUSTRACIJA