Plenković: Dižemo minimalac na 4250 kuna, rasti će plaće, dječji doplatak, rodiljna naknada, a hrana će biti jeftinija

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

“Sigurna Hrvatska” slogan je HDZ-a kojim ide na parlamentarne izbore 5. srpnja. No, više od toga ljude, birače, zanimaju politički programi, a upravo je premijer Andrej Plenković dao konkretno obećanje.

Najavio je između ostalog i dizanje prosječne plaće na 7600 kuna i minimalne plaće na 4250 kuna te smanjenje broja ministarstava. Također, obećao je i da će rasti dječji doplatci i do duplo, a rodiljne naknade bit će u visini plaće. Stvorit će, kažu, i uvjete za otvaranje 100.000 radnih mjesta.

“Prosječna plaća 7600 kuna, minimalna 4250 kuna, mislim da je to realno, to je na tragu kontinuiteta naše politike”, rekao je Plenković.

Osim ovih obećanja tu su i smanjenje donje stope poreza na dohodak s 24 posto na 20 posto, gornje stope s 36 posto na 30 posto. Za poduzeća s godišnjim prihodom do 7,5 milijuna kuna smanjit će stopu poreza na dobit s 12 posto na 10 posto. Usto i za svu hranu stopu PDV-a snizit će s 25 posto na 13 posto.

Premijer je najavio i racionalizaciju javne, smanjenje broja ministarstva, no kojih konkretno nije rečeno.

FOTO Cropix

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI