Plenković: HDZ je glede suverenizma jači od bilo koje druge stranke u Hrvatskoj

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

SESVETE, 2. travnja 2019. (Hina) – Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković istaknuo je u utorak važnost predstojećih  izbora za Europski parlament jer je riječ o smjeru u kojem će ići Hrvatska, dodavši da je Hrvatska demokratska zajednica glede  suverenizma, jača od bilo koje druge hrvatske stranke.

 “HDZ je u pogledu suverenizma jači nego bilo koja druga stranka u Hrvatskoj. Nema te stranke koja je više učinila za hrvatsku suverenost, slobodu, snagu države, institucija i ekonomije niti strateške ciljeve”, rekao je Plenković na svečanosti obilježavanja 29. obljetnice osnutka organizacije HDZ-a Sesvete. 
 Suverenost je u biti HDZ-ov koncept, samo što ga drugi sada malo posuđuju, optužujući nas da smo, eto, kao potpali pod utjecaj drugih. Ali ne, HDZ je u tome samo jači i bit će još jači dogodine, kada Hrvatska, nakon 30 godina bude na kormilu EU, naglasio je Plenković.

 Podsjetio je da će se u Zagrebu u studenom održati kongres Europske pučke stranke, procijenivši da će HDZ nakon uvjerljive pobjede na predstojećim europskim izborima, u proporcionalnom smislu sigurno biti među najvećim strankama te političke obitelji na razini cijele Europe.  

 Osvrćući se na reforme koje provodi Vlada, premijer Plenković je istaknuo važnost podizanja kreditnog rejtinga Hrvatske od strane agencija Standard & Poor’s. 

 “Investicijski kreditni rejting bio je jedan od naših ključnih ciljeva u programu HDZ-a za izbore u 2016. godini, koji smo i ostvarili točno nakon dvije i pol godine mandata i nakon što je taj kreditni rejting dva puta bio spuštan od Standard & Poor’s za vrijeme vlade SDP-a i to za dvije stepenice – i 2012. i 2014. godine”, podsjetio je.

 Zbog podizanja kreditnog rejtinga Hrvatske, dodao je, vidjet će se benefiti ne samo za državu, već i gospodarstvo, poduzetnike i hrvatske građane.

 Govoreći o mirovinskoj reformi i inicijativi sindikata  “67 je previše” da se organizira referendum o toj reformi, premijer je rekao kako je netočna “fama o 67 godina” jer do  67. godine ne bi radili oni zaposlenici koji su počeli raditi sa 19 ili 20 godina, već oni koji su krenuli kasnije na tržište rada.

 Rekao je i kako je zakon, donesen za vrijeme SDP-ove Vlade, predvidio produljenje radnog vijeka do 67. godine.

 Plenković je rekao kako je njegova Vlada u mirovinsku reformu išla da bi se povećale mirovine, najavivši da će od 1. srpnja najniže mirovine porasti za više od tri posto. 

 Podsjetio je da su, među ostalim, umirovljenicima omogućili da se vrate na tržište rada, jer u mnogim industrijama nedostaje radne snage.  Ocijenio je da je mirovinska reforma napravljena na tragu praćenja trendova na tržištu rada zemalja EU.

(Hina) xtdel ysp

FOTO Hina

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI