Plenković i ministri u Koprivnici: Radovi na brzoj cesti uskoro, kao i natječaji za RCGO Piškornica

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Premijer Andrej Plenković i njegovi najbliži suradnici iz Kabineta gostovali su danas u Koprivnici na tradicionalnoj konferenciji o hrvatskom gospodarsvu, održanoj na Podravkinom PRC-u, a potom su održali i sastanak s domaćinima, županom Darkom Korenom te gradonačelnikom Koprivnice Mišelom Jakšićem.

Najvažnija vijest, a potvrdili su ju i Plenković, Koren i Jakšić, jest da je završen natječaj za izvođača radova na brzoj cesti od Križevaca do Kloštra Vojakovačkog u dužini 7,5 kilometara. Cestu će graditi, kao što smo pisali u ovotjednom izdanju Podravskog lista, zagrebački Kamgrad. Oni su ponudili najnižu cijenu, nižu i od procijenjene i iznosi 230 milijuna kuna bez pdv-a. Također, kreću i pripremne radnje poput studija za dionicu od Kloštra Vojakovačkog prema Koprivnici.

Država je tu za ovu godinu osigurala četiri milijuna kuna.

-Radni sastanak smo iskoristili kako bismo premijera upoznali s brojnim projektima na području naše županije, koji se dovršavaju, rade ili su u fazi priprema, a sveukupno radi se o kapitalnim investicijama teškim pet milijardi kuna – kazao je nakon sastanka župan Koren.

Na sastanku su premijeru Plenkoviću govorili o realiziranom projektu dnevnih bolnica, planu u sektoru obrazovanja i gradnji pet školskih sportskih dvorana, o tome da uskoro kreće natječaj za izvođača radova RCGO-a Piškornica, o modernizaciji pruge i gradnji drugog kolosijeka… Koprivnički gradonačelnik upoznao je premijera s projektima aglomeracije na području grada, ulaganju u školstvo, gradnji sportske dvorane, vrtića u Starigradu, nove škole na Podolicama…

Jakšić je potvrdio i kako dva prometna projekta, rotor na Sabolićevoj i onaj na obilaznici prema Križevcima idu dalje. Kod prvog ide natječaj za izvođača radova, a na drugom se čeka građevinska dozvola.

-Također, na Upravnom sudu pao je spor s Ministarstvom obrazovanja bivše šefice Blaženke Divjak vezan uz Znanstveno inovacijski centar na Sveučilištu Sjever koje se pokazalo da je cijelo vrijeme bilo u pravu. I premijer je to danas potvrdio. Prema tome u kratkom roku možemo očekivati da se taj projekt nastavi – rekao je gradonačelnik Jakšić koji je na kraju dodao da je projekt brze ceste nadstranačka i natpolitička stvar koja će užasno puno značiti građanima.

Andrej Plenković se nakon sastanka u Županiji u centru Koprivnice sastao s najužim vodstvom županijskog HDZ-a.

FOTO Karlo Eisenbeisser / Ivica Barać

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI