Plenković u Koprivnici: Plaće u Podravci su jako visoke s obzirom na strukturu radnika

Premijer Andrej Plenković i ministrica poljoprivrede Marija Vučković boravili su danas u Koprivnici u službenom posjetu Koprivničko-križevačkoj županiji te Podravci. Dočekali su ih župan Darko Koren, gradonačelnik Mišel Jakšić te predsjednica Uprave prehrambene kompanije Martina Dalić.

Tema sastanka bili su razgovori o velikim projektima koji se odvijaju ili su u najavi za Koprivničko-križevačku županiju, dok je Dalić premijera upoznala s poslovnim rezultatima kompanije i planovima.

-Tu se prije svega misli na sve aktivnosti koje su vezane uz projekt gradnje i modernizacije željezničke pruge od Križevaca preko Koprivnice do mađarske granice. Isto Isto tako bilo je govora i o gradnji brze ceste od Križevaca do Koprivnice koja je vrlo bitna za razvoj gospodarstva ovog kraja – rekao je Andrej Plenković i dodao kako je riječi bilo i o velikim projektima aglomeracije za Koprivnicu, Križevce i Đurđevac.

-Promjenama zakona o financiranju lokalne i područne samouprave, povećani su prihodi jedinica u prosjeku za 63 posto, to jest više od 100 milijuna kuna dodatnih prihoda. U mandatu naše Vlade u ovom kraju ugovoreno je 3 milijarde kuna EU projekata. Više od 13.000 radnika koristilo je mjeru od 4000 kuna u vrijeme COVID krize – rekao je.

Nakon sastanka sa županom i gradonačelnikom premijer je posjetio i Podravku.

-Podravka je jedna od naših najznačajnijih kompanija. Vidim da su rezultati za 2020. jako dobri. Dobit od 247 milijuna kuna, 6000 zaposlenih, prosječna plaća je 6000 kuna – što je jako visoko s obzirom na strukturu zaposlenih… Ono što je bitno jest i da je dionica u ovih nekoliko mjeseci skočila više od 15 posto – dometnuo je Plenković.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI