Plivački ‘boom’ u Koprivnici: Cerine okupljaju 170 članova, a i rezultati su sve bolji

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Plivački klub Cerine iz Koprivnice osnovan je u prosincu 2007. godine, s natjecanjima se krenulo 2010., a prvu medalju na nekom državnom prvenstvu osvojio je 2005. Šimun Golčić, kao mlađi junior okitio se srebrom na 50 metara.

Velik broj plivačica, plivača i trenera prošao je kroz klub od osnutka do danas, a trenutačno je trenerski kadar odlično posložen. U Cerinama radi petoro trenera, svi su završili Kineziološki fakultet i dugo su u plivanju. Martina Gregurek je glavna trenerica i tajnica, a s plivačima rade i sportska voditeljica i organizatorica Marija Pamuković, voditeljica škole plivanja Lana Kovač te Predrag Žagar i Matija Rušak. 

PK Cerine može se pohvaliti izuzetno velikim brojem članova, toliko ih ne okupljaju ni neke ugledne nogometne škole.

– Ove godine imamo 170 članova, s tim da smo na upisima imali čak 90 djece, što je najviše dosad. Trenutačno smo zadovoljni brojnošću, a samo su rijetki odustali u prošle dvije godine – rekla je Martina Gregurek.

Članovi Cerina treniraju na Gradskim bazenima Cerine, natječu se u sjevernoj regiji, a na regionalna natjecanja najčešće odlaze u Sisak.

– Dobri smo na regionalnoj bazi. Damjan Domanovac ističe se u prsnom, Ivan Sinjeri u delfinu. Tu je i par mlađih nada kao što su Marija Belčić, Petar Domanovac, Katja Koščak i Pavel Pahek Remenar. Iz godine u godinu napredujemo. Jedno vrijeme nismo imali predstavnika na državnom prvenstvu, ali sad ide prema boljem.

Grupe neplivača treniraju dvaput tjedno, škola plivanja triput, dok natjecatelji treniraju čak šest puta tjedno po dva sata, s tim da neki od plivača imaju i ‘suhe’ treninge. Kao i svima ostalima, i Cerinama je pandemija otežala rad.

– Najveći je problem sa školom plivanja i natjecateljima jer moramo dosta raditi na motivaciji, najveći su problem česte odgode. Dosta je promjena i prisiljeni smo prilagođavati se.

A kako stojite s financijama?

– Lošije nego prije korone, ali je OK. Naravno da bi moglo i bolje. S obzirom na to da živimo od članarina, sreća je što ih imamo puno. Međutim, teško je pribaviti bilo kakva druga sredstva osim onih koja dobivamo od Zajednice sportskih udruga grada Koprivnice.

Jedan od klupskih ciljeva je otići na državno prvenstvo sa što više predstavnika.

– Ako nas ove godine bude četiri, za tri godine želimo taj broj podići na šest ili osam, i imati što više natjecatelja, odnosno barem dio djece usmjeriti u natjecatelje i stvoriti jednu dobru grupu najstarijih, odnosno srednjoškolaca. Dosta djece odustaje pri kraju osnovne škole, pa želimo imati što više mlađih juniora i juniora. Generalno, cilj nam je i dalje kvalitetno raditi i postići da djeca zavole plivanje – zaključila je Martina Gregurek.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI