Po kapitalce preko granice: Slovenci naplaćuju samo 20 eura, a jezero je puno

Podravski list profile

– Poznati podravski ribolovac Davor Slivar proveo je ribolovni vikend u susjednoj Sloveniji, a kući se vratio se vrlo pozitivnim iskustvima i s mnogo fotografija na kojima je vidljivo da je cijeli vikend lovio kapitalce.

To jezero je relativno mlada šoderica, stara dvadesetak godina, nastala vađenjem materijala za izgradnju autoceste koja prolazi blizu jezera. Slovenci, odnosno ribolovno društvo grada Maribora, iskoristilo je novonastalo jezero i iz njega su napravili pravi ribolovni raj koji je veći dio ribolovne sezone zauzet ribičima iz raznih strana Slovenije, ali i drugih europskih zemalja.

Davor Slivar

– Oduševljen sam ribolovom na ovom jezeru. Kako sam došao na ribolov, tako su ribe počele i gristi. Cijeli vikend prošao je u vrlo aktivnom ribolovu s prekrasnim ulovima. Radi se o jezeru za sportski ribolov i  vrlo je lijepo uređeno – objasnio je Davor Slivar.

Budući da je najveća ulovljena riba, šaran, bila teška čak 26 kilograma, jasno je da je ribolov i više nego ozbiljan. Na jezeru koje je pet puta manje od Šoderice postoji 28 ribolovnih mjesta koji se naplaćuju po 20 eura na dan, što je svakako dokaz da je ribolovni turizam grana ribolova koja ima velik potencijal.

Uspoređujući s dnevnom ribolovnom dozvolom na koprivničkom području koja iznosi 100 kuna, ribolov u Slovenije 50 je posto skuplji, ali zainteresiranih ne nedostaje upravo zbog činjenice da je jezero puno kapitalaca, a sportski rekreativni ribiči upravo se bave ribolovom kako bi ulovili kapitalnu ribu.

– Jezero je bilo puno kad sam bio tamo, a održavalo se i nekakvo natjecanje. Voda je puna velikih riba i svakome tko želi otići na ribolov zbog dobrog drilanja ova je voda pun pogodak iako je često slučaj da su sva mjesta na jezeru zauzeta – rekao je Davor Slivar. 

FOTO Privatna zbirka

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti