Poba, Speck, Hartmann i Radnik najbolja su županijska poduzeća

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Podravska banka, križevačka IT firma Speck, Hartmann i Radnik dobitnici su ovogodišnje Zlatne kune Gospodarske komore koprivničko-križevačke za iznimne poslovne rezultate u prethodnoj godini.

Sve je jednoglasno podržalo Gospodarsko vijeće komore na današnjoj sjednici u Podravkinom Štaglju u Koprivnici. Podravska banka osvojila je Zlatnu kunu u kategoriji banaka, Speck u kategoriji malih, Hartmann srednjih, a Radnik u kategoriji velikih poduzeća. Iza svih je iznimno dobra poslovna godina.

Koprivnička dogradonačelnica Ksenija Ostriž zahvalila je nagrađenima i spomenula kako zahvaljujući njima, posebno onima koji posluju u Koprivnici – dobro posluje i gradski proračun, ponajviše zbog rasta uplaćenih poreza. Simbolično im je zahvalila i u ime brojnih udruga, djelatnika vrtića, škola, roditelja i brojnih drugih koji na temelju njihovog poslovanja mogu imati razne pogodnosti koje nosi život u Koprivnici. Dodala je i da je i to razlog što je Koprivnica ušla među top 5 gradova po najboljoj poduzetničkoj klimi u zemlji.

Zahvalama se pridružio i župan Darko Koren koji je posebno istaknuo stabilnost našeg gospodarstva, a koje se posebno iskazalo u vrijeme krize izazvane epidemijom koronavirusa. Jedan od nagrađenih, prvi čovjek Radnika, Mirko Habijanec čestitao je svima koji su dobili priznanje te kazao kako je to poticaj za još jedan iskorak u ova krizna vremena. U svom govoru dotaknuo se i općeg rasta cijena, posebno goriva te napomenuo kako one neminovno za sobom povlače i ostala poskupljenja, a nada se i povećanje minimalne plaće te naveo kako bi cilj trebao biti da prosječna plaća u zemlji bude barem 50 posto one u Njemačkoj.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI