Poba u suradnji sa Županijom udrugama donirala 40.000 kuna

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

I ove godine, sada već tradicionalno, Podravska banka donira 40.000 kuna udrugama s područja Koprivničko-križevačke županije. Pomoć će dobiti osam udruga, ravnomjerno po 5000 kuna.

Uručenje donacija održano je danas u prostorijama Županijske uprave, a prisustvovali su župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić sa suradnicima te u ime Podravske banke član Uprave Daniel Unger i prokuristica Sanda Fuček Šanjić. Ovo je treća godina zaredom kako se provodi zajednička humanitarna aktivnost. Naglasak je na pomoć organizacijama i udrugama humanitarnog i socijalnog karaktera, s posebnim naglaskom na pomaganje djeci i socijalno osjetljivim društvenim skupinama.  

Predstavnici Pobe, Županije i udruga

– Aktivnosti naših brojnih udruga su vrlo raznolike, a vas smo izdvojili kako bi vam odali zahvalnost i priznanje za sve što svakodnevno činite. Veliko hvala i partnerima i suorganizatorima ove svečanosti, Podravskoj banci što poslovnu suradnju koju imamo dugi niz godina svake godine na ovaj humanitaran način dodatno produbljujemo – kazao je župan Koren.  

Daniel Unger je u ime Podravske banke zahvalio je Županiji na partnerskom odnosu.

– Drago mi je da je ova aktivnost humanitarnih donacija postala tradicija te da smo je i ove godine bili u mogućnosti ponoviti. Nadam se da će se ona nastaviti i u narednim godinama – istaknuo je Unger. 

Ukupna sredstva od 40 tisuća kuna, koja će se utrošiti namjenski, prema iskazanim potrebama, u jednakim su iznosima raspoređena na osam udruga i organizacija. Uime ustanova i udruga prisutnima se obratila predsjednica Udruge za osobe s intelektualnim teškoćama „Latice“ Nevenka Fuchs.

– Ova nam sredstva znače vrlo mnogo, a to je ujedno i priznanje našeg rada kroz godinu. Uistinu dajemo sve od sebe da najranjivije skupine imaju život koji zaslužuju – istaknula je Nevenka Fuchs.

Udruga „Latice“ svoju će donaciju utrošiti na adaptaciju prostora u Kampusu, koji su dobili na korištenje, Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji „Mali princ“ će sredstva utrošiti na materijal za aktivnosti i prehranu korisnika poludnevnog boravka, dok će Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji „Maslačak“ donaciju koristiti za  troškove prijevoza osoba s intelektualnim teškoćama u poludnevni boravak. Udruga za terapijsko jahanje „Osmijeh“ donacijom će financirati dio troškova programa terapijskog jahanja, a županijsko Društvo multiple skleroze donaciju će iskoristiti za troškove terapije ultrazvukom po Seltzeru za članove Društva. Centar za odgoj obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce“ Koprivnica donacijom će financirati nabavu senzornih ploča, a Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci donirana sredstva usmjerit će na nabavu glazbenih instrumenata. Odjel za učenike s teškoćama u razvoju đurđevačke Osnovne škole Grgura Karlovčana donaciju će utrošiti za nabavu potrebnih materijala i sredstava za rad izvannastavnih aktivnosti.

FOTO KcKž

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI