Pobuna u Crnogorskoj, stanari ljuti: Životinje skaču pred aute, djeca su u opasnosti

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Stanari Crnogorske ulice u Koprivnici prošli su se tjedan okupili kako bi ukazali na problem neuređene parcele na nenaseljenom dijelu ulice jer im je, kažu, prekipjelo nakon godina nemara vlasnika koji je dozvolio da korov obraste parcelu.

– Ovakvo stanje traje godinama, a tim da je svake godine sve gore jer se o tome nitko ne brine. Raslinje je počelo rasti na cestu i nama je više dosta nemara. Zato nas se i skupilo toliko jer smo svi ljuti – rekao je Goran Posavec, jedan od stanovnika Crnogorske.

Problem je, kažu stanovnici, u nekoliko stvari.

– Prvi je problem što korov raste na cestu, a znate i sami kakve se sve životinje ovdje zadržavaju. Prije nekoliko dana lisica mi je skočila pred motor i jedva sam ostao na cesti. Susjed pak kaže kako je vidio i divlje svinje kojima je ovo odlično mjesto za sakriti se. Ima zmija, štakora, ma ne trebam uopće niti pričati – kazao je Posavec, a s njim su se složili i ostali stanovnici.

Kažu, ovdje je mnogo djece, nemaju se gdje igrati nego na ulici, a to je postalo opasno u blizini ove džungle.

– Ovdje preko puta bila je i autobusna postaja koju su morali maknuti jer nije bilo sigurno za djecu da se zadržavaju kod te parcele – veli Posavec.

Pitaju se i kako je moguće da je vlasnik koji živi nekoliko ulica dalje samo tako mogao parcelu iz livade prenamijeniti u šumu i sad mu nitko ništa ne može jer, eto, to je šuma.

– I u šumi se mora znati red, a ne da se ostavi da se korov ovako razraste. Da barem počisti i uredi dio uz cestu, da ne moramo paziti kakva će nam životinja iskočiti pred automobil, bilo bi lakše, no ništa od toga, izgleda – veli Posavec.

Zbog toga su se građani organizirali i napisali peticiju koju će poslati u Grad Koprivnicu, a kojom mole mjerodavne da se konačno naredi vlasniku da dovede u red ovu džunglu.

– Čuli smo se s gradonačelnikom Jakšićom i obećao je da će uskoro doći i vidjeti što se može riješiti, nadamo se da će to biti brzo jer više ne želimo živjeti kao građani drugog reda – zaključio je Posavec.

O tome što se može napraviti po pitanu ove parcele upitali smo i Grad Koprivnicu.

– Prvotno je parcela u katastru bila uvedena kao poljoprivredno zemljište gdje se sadila industrijska šiba. S vremenom je zemljište nakon prestanka sadnje šibe prenamijenjeno u šumu. S obzirom na navedeno, Grad Koprivnica u nekoliko je  navrata vlasniku parcele poslao molbu za uređenjem dijela uz cestu koje može utjecati na sigurnost sudionika u prometu. Za neke ostale utjecaje na vlasnika parcele Grad nema pravne mogućnosti jer se radi o šumi. Stanovnici su od Grada tražili da vlasnik uredi parcelu zbog divljih životinja koje tamo obitavaju i na neki način predstavljaju opasnost. Međutim, napominjemo da Grad nema nikakve pravne mogućnosti i utjecaj po tome pitanju da riješi ovu situaciju, bez obzira na to koliko bi Grad to htio – kazali su.

FOTO Dubravko Vutuc

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI