Pobuna u gradskom kvartu: Ne želimo kamione u našoj ulici!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Stanovnici Ciglenske ulice u đurđevačkom kvartu Ledine žale se na promet kamiona. Njihova ulica lani je dobila pješačku stazu, a postavljeni su i rubnjaci pa im smeta što nedavno uređena ulica služi i za kamionski promet.

Teretni promet

– Nigdje u našoj ulici nije postavljen znak koji bi ograničio teret kako šleperi ne bi mogli tuda prolaziti. U ovom jesenskom razdoblju po cijeli dan kroz našu ulicu prolaze kamioni koji idu na okolna zemljišta po silažu i uništavaju nam cestu. Na pojedinim kućama već su počela pucati i pročelja zbog gustog kamionskog prometa pa tome treba stati na kraj – žale se stanari Ciglenske ulice.

Snimio Čitatelj

Do okolnih zemljišta, dodaju stanovnici, imaju obilazni poljski putovi na koje, prema njihovu mišljenju, treba preusmjeriti i promet kamiona.

– Gradskoj upravi uputit ćemo zahtjev da kroz našu ulicu zabrani promet kamiona. Ako se ovakva situacija nastavi, uskoro će cesta biti puna rupa, a i mi ćemo svako malo morati obnavljati pročelja zbog pukotina – kažu stanovnici Ciglenske ulice.

Milijuni kuna

U gradskoj upravi ističu kako je u uređenje Ciglenske ulice i izgradnju sustava oborinske odvodnje ukupno uloženo tri milijuna kuna te da je tim investicijama povećana i sigurnost pješaka i biciklista u prometu jer je, uz asfaltiranje nogostupa, proširena i sama cesta. Zabrana kamionskog prometa u Ciglenskoj ulici nije u planu.

– Ciglenska ulica vodi prema poljoprivrednim predjelima i sezonski u vrijeme poljoprivrednih radova pojačano je opterećenje prometom poljoprivrednih strojeva i mehanizacije. Najveća dopuštena masa teretnih vozila propisana je zakonom, a kontrolu provode djelatnici policije – navode u gradskoj upravi.

FOTO Čitatelj / Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI