POBUNA U GRADU SIRA Pet molbi iz Bjelovara, a posao u školi dobila psihologinja iz – Koprivnice

Svakodnevno će putovati na posao iz 40-ak kilometara udaljenog podravskog središta


Autor: podravski.hr — 23.11.2017. / 19:36 Aktualno

Prva osnovna škola u Bjelovaru (Foto: I. OŠ)

BJELOVAR, KOPRIVNICA – Prava bura izbila je ovih dana u Bjelovaru zbog zapošljavanja diplomirane psihologinje u tamošnjoj Prvoj osnovnoj školi. Kako danas javlja tjednik Bjelovarac, cijela je frka nastala jer je posao dobila kandidatkinja iz – Koprivnice. Obavljeni su razgovori s 12 kandidatkinja i kandidata koji su se javili na natječaj, a nakon provedene procedure posao na neodređeno vrijeme dobila je mlada psihologinja (podaci poznati uredništvu) iz Koprivnice.
Problem je, međutim, u tome da se za to radno mjesto natjecalo i petero kandidata iz Bjelovara, a odabrana je kandidatkinja kojoj će škola morati plaćati nemale putne troškove jer će svakodnevno putovati na posao iz 40-ak kilometara udaljenog podravskog središta.
Ravnateljica bjelovarske osnovne škole Tatjana Landsman za Bjelovarac je izjavila kako je izabrala “stručnu i kompetentnu osobu” te bi bila “čista diskriminacija ne zaposliti je samo zato što nije iz Bjelovara”.
Takvom odlukom ravnateljice i Školskog odbora nije bio presretan ni gradonačelnik Dario Hrebak koji je za isti list s dozom sarkazma poručio kako se nada da će se “i za kandidate iz Bjelovara uskoro ukazati prilika i natječaj na kojem će pokazati dovoljno kompetentnima i kvalificiranima”.
Mlada diplomirana psihologinja iz Koprivnice stručni je ispit položila u koprivničkome Dječjem vrtiću Tratinčica te ima sve potrebne reference za posao školske psihologinje. No, problem je, uvjeravaju nas danas naši bjelovarski izvori, što iste reference ima i nekoliko kandidatkinja iz Bjelovara.
Zato ovih dana do mjerodavnih službi u Bjelovaru stižu brojne anonimne pritužbe na tu i neke druge odluke školske ravnateljice. S obzirom da je u tijeku žalbeni postupak, valja ipak pričekati konačne rezultate spornog natječaja. (rm)
FOTO: Prva OŠ Bjelovar