Pobuna u Koprivnici: Malo nas je za glasove pa nismo važni ovima koji se ‘špinče’ po trgu

Podravski list profile

Mještani Ulice sveti Vid u koprivničkom prigradskom naselju Draganovec okupili su se prošli tjedan kako bi upozorili na brojne probleme s kojima se svakodnevno susreću, a o kojima, kako kažu, Grad Koprivnica uopće ne vodi brigu. Dosadilo im je, vele, čekati i moliti nekog da im ‘usliši’ želje i kažu kako će, ako se uskoro nešto ne učini, morati poduzeti drastične mjere.

– Ne znam odakle da uopće počnem. Toliko je stvari koje bi se sa samo malo volje mogle popraviti, ali ništa. Kao prvo, kanal koji vodi s brijega je zarastao, nešto malo su ga pokosili jednom ove godine, a sad kad krene kiša, onda opet poplava. Plivamo mi i kad je kanal očišćen, a kako ne bismo ovako – rekla je Snježana Živko.

Druga stvar je nedostatak javne rasvjete.

– Djeca moraju dobar dio puta prevaliti po mraku kad idu u školu, odnosno navečer doma iz škole. Da oni ne mogu tu postaviti nekoliko bandera, u to ne vjerujemo. Tu su lisice, čagljevi, ma svega ima tu u toj šikari. To povlači i naš prijedlog da se ovdje kod kapelice postavi autobusna postaja za djecu, koju nećemo tako skoro dočekati. Mnogo je ovdje djece, a svi moraju dolje ili na Radničku ili Pod lipe – veli Snježana.

Snježana Živko i Zdenka Tetec

Najveći im je problem asfalt, odnosno njegov nedostatak.

– Iz Grada su nam rekli da sami na zboru mještana odaberemo ulicu za asfaltiranje, a dok smo se svi složili da asfaltiraju tu do kapelice, od Grada niti slova. Ne poštuju odluku Vijeća Mjesnog odbora, a kad Zlatko Hiržin, predsjednik Vijeća, zove da pita kad to bude, onda mu se nemaju vremena javiti. Za kojekakve gluposti imaju vremena, a za nas građane ne. Cesta je loša, praši se, a dok pada kiša to je sve jedno jezero. Šljunkom nešto malo poprave, ali to je kratkog vijeka – objasnila je Snježana.

Kako kaže, pred kapelicom je najgore, tu se skupi sva voda.

– Jedino da si čamce naručimo, onda bismo mogli van iz ulice. Rastere su obećali u Bukovačkoj. Ništa od toga. U Mirnom dolu granje drveća visi na cestu, a radi se o dva suha kestena koji samo čekaju da padnu na cestu. Mnogo je tu problema, nitko nas ne ‘ferma’ niti pola posto. Pa kaj mi nismo građani ovoga grada? Kaj oni nemru dalje od centra grada otići? Sramota je da smo tri kilometra od centra, a nemamo niti jednu poštenu ulicu s asfaltom. Trebao bi nam i prijelaz preko magistrale. Pa nemaju svi aute da idemo preko nadvožnjaka ili kroz Starigrad. Po obilaznici nije sigurno ići pješke. Ljudima je dozlogrdilo i više ne želimo čekati. Pa jel’ to zato jer nas je premalo za glasove na izborima pa nismo važni ovima koji se ‘špinče’ po trgu ili na PRC hodaju? – zapitala se Snježana.

S njom se složila i susjeda Zdenka Tetec, ali i ostali susjedi koji traže hitno rješenje problema koji ih muče. U gradsku upravu poslali smo upit kad će se asfaltirati Sveti Vid te hoće li se postaviti autobusna postaja kod kapelice, no do zaključenja broja nismo dobili odgovor.

FOTO Nikola Wolf

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti