POBUNA U PODRAVKI Koordinacija sindikata: Povećanjem plaća Mršićeva Uprava izgubila je povjerenje radnika!

Koordinacija: Postavlja se i pitanje odgovornosti članova Nadzornog odbora jer je nashvatljivo da su donijeli takvu odluku prije nego što su poznati lanjski rezultati poslovanja


Autor: podravski.hr — 11.01.2013. / 13:06 Aktualno

KOPRIVNICA – Koordinacija podružnica sindikata PPDIV-a Grupe Podravka (tvornice Kalnik, Umag i Lipik te tvrtke Danica i Belupo) oštro osuđuje potpuno neprimjerenu odluku Nadzornog odbora Podravke kojom se povećavaju plaće članovima Uprave, priopćila je danas Koordinacija koja okuplja sve podružnice PPDIV-a osim matične u tvrtki Podravka čiji PPDIV, na čijem je čelu Ksenija Horvat, zasad odbija komentirati odluku o plaćama. Priopćenje Koordinacije donosimo u cijelosti.
“Povećanje plaća članovima Uprave u situaciji kada je kompanija suočena s vrlo teškim uvjetima poslovanja i opterećena dubiozama iz prošlosti potpuno je neprimjereno. Odluka je nepoštena prema radnicima Podravke jer ista Uprava uvjerava radnike da moraju biti odgovorniji prema kompaniji, suzdržani u traženju većih prava, a, s druge strane, Uprava se ne ponaša sukladno tome.
Postavlja se i pitanje odgovornosti članova Nadzornog odbora pri donošenju ovakvih odluka jer je nashvatljivo da su je donijeli prije nego su poznati rezultati poslovanja za 2012. godinu. Ukoliko Uprava nije ostvarila zadane ciljeve, ne postoji ni temelj za ovakvu odluku. Zabrinjava nas i činjenica da je ova odluka donesena jednoglasno, a što znači da ju je podržao i predstavnik radnika u Nadzornom odboru.
Predlažemo stoga Radničkom vijeću Podravke da preispita ulogu svog predstavnika radnika u Nadzornom odboru. Povećanja plaće članovima Uprave i razni benifiti pojedinih članova u suprotnosti su s načelima koje je promovirao i sam predsjednik Uprave na početku svog mandata, pa je time Uprava Podravke izgubila vjerodostojnost, a u konačnici i povjerenje podravkaša”.

Marđetko: I ja sam glasala za takvu odluku

Nadzorni odbor Podravke jednoglasno je donio odluku o usklađivanju plaća članova Uprave, a za takvu odluku glasala je i sindikalna članica NO-a Martinka Marđetko-Vuković koju je u to tijelo imenovalo Radničko vijeće. Marđetko je danas za Radio Dravu potvrdila kako je kao članica NO-a glasala za takvu odluku
– Jednostavno, neki članovi su imali više, neki manje. A o nekakvom povećanju plaća, to ste vi donijeli vjerojatno, na temelju nečega, nekakve zaključke – izjavila je Marđetko-Vuković za Radio Dravu.