POČELA ISTRAGA Pijanom mladiću (18) koji je skrivio smrt prijatelja prijeti do 12 godina zatvora

Jedva punoljetnom mladiću iz Kalinovca kod Đurđevca - proglasi li ga se krivim - prijeti od najmanje tri do najviše 12 godina zatvora


Autor: podravski.hr — 19.09.2018. / 15:49 Crna kronika

Prizor strašne prometne nesreće na Podravskoj magistrali

Koprivnički tužitelji objavili su danas da su otvorili službenu istragu protiv jedva punoljetnog pijanog vozača (18) iz Kalinovca kod Đurđevca kojeg se sumnjiči da je proteklog vikenda oko 3 ujutro u smrt odvezao prijatelja Davora Grčića (23) iz Virja. Oduzeta mu je vozačka dozvola i neće je dobiti sve do pravomoćnosti presude.
Prema rješenju o provođenju istrage, sumnja se da je 18-godišnjak počinio “kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz članka 227. stavak 4. u svezi stavka 1. Kaznenog zakona”. To, zapravo, znači da mladiću – proglasi li ga se krivim – prijeti od najmanje tri do čak 12 godina zatvora.
– Postoji osnovana sumnja da je 18-godišnjak 15. rujna oko 3 sata pod utjecajem alkohola većim od 1,7 promila alkohola upravljao osobnim automobilom zbog čega nije bio u stanju držati vozilo na kolniku, već je na dijelu ceste između mjesta Kladare i Kloštar Podravski nakon izlaska iz desnog zavoja desnim kotačima vozila prešao na desnu bankinu, sletio s ceste i udario u zemljani most, a vozilo se prevrnulo na krov. U prometnoj nesreći je suputnik (23) u vozilu zadobio teške ozljede od kojih je preminuo na mjestu nesreće – naveli su u Općinskom državnom odvjetništvu. (rm)
FOTO: DARKO IMBRIŠA