Počela obnova Doma: Radovi vrijedi milijun kuna trajat će tri mjeseca

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Općina Virje krenula je u realizaciju projekta energetske obnove Društvenog doma u Virju. U prvoj fazi obnove predviđeno je unutarnje uređenje sa spuštanjem stropa u glavnoj sali, čime će se poboljšati i akustika, izmjena plinskih instalacija te modernizacija sustava grijanja, hlađenja i rasvjete.

– Radovi su vrijedni milijun kuna i trajat će tri mjeseca. Za prvu fazu dobili smo potporu od 300.000 kuna od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije – kaže Mirko Perok, načelnik Općine Virje.

Predviđeni radovi, dodaje načelnik, obavljaju se u razdoblju kad se Dom ne koristi za manifestacije, dok će udruge koje koriste dio prostorija prilagoditi svoje aktivnosti dinamici obnove.

– U idućoj godini u planu je i postavljanje termofasade. Energetskom obnovom ostvarit će se ušteda na energentima od minimalno 50 posto pa će se ta sredstva moći prenamijeniti u druge svrhe – zaključio je Mirko Perok.

FOTO Đuro Grčić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI