Počela obnova Doma: Radovi vrijedi milijun kuna trajat će tri mjeseca

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Općina Virje krenula je u realizaciju projekta energetske obnove Društvenog doma u Virju. U prvoj fazi obnove predviđeno je unutarnje uređenje sa spuštanjem stropa u glavnoj sali, čime će se poboljšati i akustika, izmjena plinskih instalacija te modernizacija sustava grijanja, hlađenja i rasvjete.

– Radovi su vrijedni milijun kuna i trajat će tri mjeseca. Za prvu fazu dobili smo potporu od 300.000 kuna od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije – kaže Mirko Perok, načelnik Općine Virje.

Predviđeni radovi, dodaje načelnik, obavljaju se u razdoblju kad se Dom ne koristi za manifestacije, dok će udruge koje koriste dio prostorija prilagoditi svoje aktivnosti dinamici obnove.

– U idućoj godini u planu je i postavljanje termofasade. Energetskom obnovom ostvarit će se ušteda na energentima od minimalno 50 posto pa će se ta sredstva moći prenamijeniti u druge svrhe – zaključio je Mirko Perok.

FOTO Đuro Grčić

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

  • Pročitaj sljedeće...

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI