POČELA ŽESTOKA KAMPANJA Pravaš Bingula: SDP-u miliji Stanimirović nego general Mladen Markač

Milica Fuček (SDP), predsjednica Županijske skupštine: Takve izjave dovoljno govore u Milanu Binguli kao osobi, nema se tu što komentirati


Autor: podravski.hr — 20.03.2013. / 11:15 Aktualno

KOPRIVNICA – Sjednica Županijske skupštine prekinuta je jučer i prije nego što je počela. Vijećnici HDZ-a, HSS-a i A-HSP-a napustili su sjednicu jer se nisu slagali sa stavljanjem na prvu točku dnevnog reda imenovanje Nedjeljka Potroška ravnateljem ŽUC-a.
Župan Darko Koren (HSS) zatražio je stanku od deset minuta nakon koje su vijećnici oporbe napustili gradsku vijećnicu, a Skupština je prekinuta jer nije imala kvorum. Svega pola sata nakon odlaska sa sjednice, predstavnici tih stranaka sazvali su konferenciju za novinare na kojoj su oštro napali protivnički SDP.
– Mi smo navodno trebali podleći pritisku i imenovati Nedjeljka Potroška za ravnatelja ŽUC-a kako bi oni zauzvrat generalu Mladenu Markaču dodijelili najvažnije županijsko priznanje, titulu počasnoga građanina. Ne pristajemo na prisilno političko kadroviranje i ako se nećemo dogovoriti, podjele županijskih priznanja na svečanoj sjednici neće biti – optužio je Koren.
Vijećnik Milan Bingula (A-HSP) istaknuo je kako je prekid sjednice namjerno insceniran od strane SDP-a kako se danas general Markač ne bi imenovao počasnim građaninom županije.
– Da je trebalo imenovati Vojislava Stanimirovića počasnim građaninom, budite uvjereni da bi s njihove strane sve prošlo glatko – ogorčen je Bingula.
Damir Felak (HDZ) rekao je kako ne žele pristati na ucjene.
– Ponudio sam da imenovanje ravnatelja ŽUC-a bude pod drugom točkom, a izglasavanje županijskih nagrada prva. Na takav dogovor nisu htjeli pristati, a mi smo odlučili otići – rekao je Felak.
Milica Fuček (SDP), predsjednica Županijske skupštine, izjave i optužbe Milana Bingule ne bi komentirala, dok je kao razlog prekida sjednice navela ucjenjivačko ponašanje oporbe.
– Ove izjave dovoljno govore o Binguli kao osobi. Što se tiče prekida sjednice, smatram da se oni ponašaju ucjenjivački, a ne mi. Ne žele izglasati Nedjeljka Potroška za novog ravnatelja ŽUC-a. Dakle, problem je bio što sam odlučila tu točku staviti kao prvu na dnevni red što je njih jako uvrijedilo. Mislim da nemaju argumente, Potroško nije po njihovoj volji i sad se ponašaju kao uvrijeđena djeca – istaknula je Milica Fuček.
Izvještava: MARKO MURKOVIĆ
Na fotografiji: vijećnici HDZ-a i HSS-a napuštaju sjednicu