POČELO JE Čelnik mirovinskog fonda dao ostavku na članstvo u Nadzornom odboru kompanije

Ostavka će stupiti na snagu nakon redovne Glavne skupštine dioničara koja će se održati polovicom godine


Autor: podravski.hr — 26.02.2019. / 13:21 Aktualno

Damir Grbavac, član NO-a Podravke

Predsjednik uprave Raiffeisenova društva za upravljanje mirovinskim fondovima Damir Grbavac podnio je ostavku na članstvo u Nadzornom odboru Hrvatskog telekoma, priopćila je kompanija na Zagrebačkoj burzi. Ostavka će stupiti na snagu nakon redovne Glavne skupštine dioničara koja će se održati polovicom godine.

– Izmjenama i dopunama Zakona o obveznim mirovinskim fondovima koje su stupile na snagu 1. siječnja 2019. godine, zaposlenicima društva za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima zabranjeno je obnašanje funkcije člana nadzornog odbora u društvima u koje ulažu, te je gospodin Grbavac, u zakonskom roku za usklađenje poslovanja s novim regulatornim zahtjevom, podnio ostavku na članstvo u Nadzornom odboru HT-a – navode u Hrvatskom telekomu.

Damir Grbavac je i član Nadzornog odbora Podravke, pa se očekuje ostavka i u tom tijelu. Osim njega, ostavke će, po svemu sudeći, uskoro morati podnijeti predsjednik NO-a Podravke Dubravko Štimac (čelnik PBZ-CO mirovinskog društva) te član NO-a Petar Vlaić (šef Erste plavog mirovinskog fonda).

Umjesto njih, u Podravkin Nadzorni odbor morat će biti imenovane osobe koje nemaju baš nikakve veze s mirovinskim fondovima i tvrtkama s kojima su oni interesno povezani.

Naš portal već je pisao o spornim zakonskim odredbama koje čelnike mirovinskih fondova tjeraju iz nadzornih odbora svih tvrtki u kojima imaju vlasničke udjele, a tekst o tome možete pročitati OVDJE. (rm)

FOTO: ARHIVA