Počelo je – U Koprivnici održan službeni početak kampanje RESTART koalicije

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Koalicija RESTART službenu kampanju za nadolazeće parlamentarne izbore započela je, danas u Koprivnici, na predizbornom skupu u Domu mladih. Članovima i simpatizerima, stranaka koje činu koaliciju, obratili su se predsjednik SDP-a i premijerski kandidat Davor Bernardić, predsjednik HSS-a Krešo Beljak, predsjednik HSU-a Silvano Hrelja, predsjednica GLAS-a Anka Mrak-Taritaš, predsjednik Glavnog odbora Snage Goran Aleksić, potpredsjednik SDP-a i koordinator za II. izbornu jedinicu te nositelj liste Rajko Ostojić i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, koji je zauzeo visoko treće mjesto na listi u Drugoj izbornoj jedinici, koje mu, gotovo sigurno jamči ulazak u Sabor.

Prisutnima se obratio Mišel Jakšić, koprivnički gradonačelnik

U Koprivnici su se danas okupili gotovo svi lideri RESTART koalicije,a mjesto početka službene kampanje nije odabrano slučajno, jer su iz Koprivnice, počele i dvije prošle kampanje SDP-a, ona predsjednička i za europarlamentarne izbore.

Prema govorima vidljivo je da će koalicija, voditi dvostruku kampanju, onu pozitivnu i negativnu. Dok su govornici izlagali točke programa, snažno su napali sadašnje vladajuće, prvenstveno HDZ, a Krešo Beljak suprotni tabor nazvao je sektom, dok je one koji se nazivaju trećim putem, nazvao onima koji hrvatsku vode u kameno doba.

Krešo Beljak bio je očekivno oštar

Naglasak govornika bio je na borbi protiv korupcije, smanjenju državnog aparata, ljudskim pravima, ali mnogo se govorilo o poboljšanju uvjeta života umirovljenika, a to će očigledno biti glavne točke programe koalicije RESTART.

-Onima koji godinama skupljaju glasove na nacionalizmu, podjelama i strahu te im je jedni program korupcija i vlastiti džep, danas ovdje iz Koprivnice poručujem. Dosta je! – rekao je Davor Bernardić u svojem obraćanju.

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić, upozorio je na maćehinski odnos vladajućih prema Koprivnici i Podravaki.

– Pet godina nam obećavaju brzu cestu, a premijer Plenković, Podravku smatra nekom firmicom iz Koprivnice koja kao ima potencijala, a kojom će se on služiti u svojim igrokazima, ne ovdje nego u Mostaru – naveo je Mišel Jakšić, i najavio da će u slučaju pobjede RESTART koalicije, Podravaka opet biti vraćena na popis strateških kompanija.

FOTO NIKOLA WOLF

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI