Počelo je – U Koprivnici održan službeni početak kampanje RESTART koalicije

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Koalicija RESTART službenu kampanju za nadolazeće parlamentarne izbore započela je, danas u Koprivnici, na predizbornom skupu u Domu mladih. Članovima i simpatizerima, stranaka koje činu koaliciju, obratili su se predsjednik SDP-a i premijerski kandidat Davor Bernardić, predsjednik HSS-a Krešo Beljak, predsjednik HSU-a Silvano Hrelja, predsjednica GLAS-a Anka Mrak-Taritaš, predsjednik Glavnog odbora Snage Goran Aleksić, potpredsjednik SDP-a i koordinator za II. izbornu jedinicu te nositelj liste Rajko Ostojić i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, koji je zauzeo visoko treće mjesto na listi u Drugoj izbornoj jedinici, koje mu, gotovo sigurno jamči ulazak u Sabor.

Prisutnima se obratio Mišel Jakšić, koprivnički gradonačelnik

U Koprivnici su se danas okupili gotovo svi lideri RESTART koalicije,a mjesto početka službene kampanje nije odabrano slučajno, jer su iz Koprivnice, počele i dvije prošle kampanje SDP-a, ona predsjednička i za europarlamentarne izbore.

Prema govorima vidljivo je da će koalicija, voditi dvostruku kampanju, onu pozitivnu i negativnu. Dok su govornici izlagali točke programa, snažno su napali sadašnje vladajuće, prvenstveno HDZ, a Krešo Beljak suprotni tabor nazvao je sektom, dok je one koji se nazivaju trećim putem, nazvao onima koji hrvatsku vode u kameno doba.

Krešo Beljak bio je očekivno oštar

Naglasak govornika bio je na borbi protiv korupcije, smanjenju državnog aparata, ljudskim pravima, ali mnogo se govorilo o poboljšanju uvjeta života umirovljenika, a to će očigledno biti glavne točke programe koalicije RESTART.

-Onima koji godinama skupljaju glasove na nacionalizmu, podjelama i strahu te im je jedni program korupcija i vlastiti džep, danas ovdje iz Koprivnice poručujem. Dosta je! – rekao je Davor Bernardić u svojem obraćanju.

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić, upozorio je na maćehinski odnos vladajućih prema Koprivnici i Podravaki.

– Pet godina nam obećavaju brzu cestu, a premijer Plenković, Podravku smatra nekom firmicom iz Koprivnice koja kao ima potencijala, a kojom će se on služiti u svojim igrokazima, ne ovdje nego u Mostaru – naveo je Mišel Jakšić, i najavio da će u slučaju pobjede RESTART koalicije, Podravaka opet biti vraćena na popis strateških kompanija.

FOTO NIKOLA WOLF

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI