Počelo uređenje potoka – općina ima velike planove

Prema programu i projektima Hrvatskih voda, ovih dana počeli su radovi na uređenju dijela potoka Komarnica. Kako kažu u Općini, ove godine uredit će se, ako vrijeme dozvoli, lokacija „Maturine splave“, a samo uređenje predviđa se iduće dvije ili tri godine, ovisno o dogotovljenosti projektne dokumentacije i financijama.

– Pozdravljamo čišćenje, zatravljivanje i utvrđivanje pokosa, regulaciju korita, ali mi bismo uz to i da „tiho teče Komarna“, odnosno da u koritu uvijek ima vode, da se vrate ribe i ostali nekadašnji život Komarnice, pa i otvoreno kupalište pod „Maltaričevim splavama“, da se za pokaz rekonstruiraju barem dva meljina kakvi su nekada bili, da uredimo šetnice i utabanu, zemljanu biciklističku stazu uz potok s klupama za odmor i pokojom sjenicom, dva-tri drvena mosta preko potoka, i slično. Jasno nam je da se ovaj način uređenja, koji je nama zanimljiv, ne uklapa u program uređenja definiran propisima Hrvatskih voda, koje su nadležne i odgovorne za takve vodotoke kao što je naša Komarnica, pa nas zato veseli dobra suradnja s odgovornim osobama Hrvatskih voda od Đurđevca do Zagreba i mogućnost dogovora. Jasno nam je da je financiranje takve nadgradnje uređenja vodotoka naša obveza i zato ne bježimo od angažiranja dijela novca iz općinskog proračuna, a računamo i na pomoć iz nacionalnih i EU fondova – kazao je općinski načelnik Zdravko Brljek Brčo.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI