Počeo najveći projekt u povijesti sigečkog kluba: Gradi se ribički dom pokraj jezera Loka 1

Jedan od najaktivnijih i najbrojnijih po članstvu ribolovnih klubova u Zajednici ribolovnih klubova Koprivnica počeo je s najvećim projektom u svojoj klupskoj povijesti. Pokraj jezera Loka1 počela je gradnja Ribičkog doma ŠRK-a Ivan Generalić Sigetec. Klub je velikim zalaganjem svojih članova, prvenstveno uprave, nakon pet godina nedavno uspio riješiti zemljoknjižne probleme na česticama na kojima je bila predviđena gradnja doma, i tada je došla i građevinska dozvola.

– Mislim da smo prošli sve što smo mogli u proceduri do točke kada je zemljište na kojem bismo gradili dom bilo naše. Bila je to prava muka, ali eto, isplatilo se – rekao je Danijel Čižmešija.

Nakon dobivanja građevinske dozvole radovi su odmah počeli, te je time postignut glavni cilj uprave kluba za ovu godinu, a to je da se barem započnu radovi na novom klupskom domu.

Sigečki klub mnogo radi s djecom.

Što se tiče samog doma, on će se sastojati od prizemlja i potkrovlja i služit će za održavanje svih aktivnost koje klub provodi, a naravno, bit će otvoren i za druge udruge i žitelje Sigeca. Samim time općina Peteranec dobit će izrazito vrijedan javni objekt.

– U prizemlju će biti kuhinja, sanitarni čvor, spremište, prostor za sastanke i druženja i naravno terasa, a ukupna površina tlocrta je 1450 metara četvornih. U potkrovlju će biti prostor za sastanak više ljudi – naveo je Čižmešija te zahvalio onima koji su potpomogli da se započne realizacija ovog vrijednog projekta, čiji troškovnik iznosi oko 707.000 kuna.

– Svakako moram zahvaliti Zajednici ribolovnih klubova Koprivnica. Najveća zahvala ide općini Peteranec na čelu s načelnikom Krešimirom Matijašecom. Bez njih ovo ne bi bilo moguće – istaknuo je predsjednik Čižmešija, koji je naglasio da će Ribički dom neizmjerno olakšati funkcioniranje kluba.

– Već kad bude betonirana donja ploča bit će nam lakše, a da ne govorimo kada će dom biti završen. Mi smo klub koji ima razne natjecateljske sekcije te sudjelujemo u svim natjecanjima koje organizira Savez, a za naše aktivnosti nam je potreban vlastiti prostor – zaključio je Danijel Čižmešija.

FOTO Matija Dolenec

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI