Početak škole: Uskoro sastanak s ravnateljima, stiže 18.000 maski za sve učenike i učitelje

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Nastava u osnovnim i srednji školama, kako stvari sad stoje, kreće 7. rujna a škole, učenici i roditelji trebali bi se brzo prilagoditi novom modelu nastave.

Koprivničko-križevačka županija kao osnivač brojnih škola na području županije, u sadašnjoj epidemiološkoj situaciji, doznajemo, predlaže da svi učenici osnovnih i srednjih škola započnu nastavu fizički u školama odnosno da se nastava za sve učenike održava istovremeno.

-Koprivničko-križevačka županija će za sve učenike i zaposlenike osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač osigurati po dvije platnene maske (ukupno 18 tisuća komada) te osigurati sredstva za nabavu dezinficijensa i beskontaktnih toplomjera – rekli su u Županiji.

Također, pojasnili su kako će u slučaju eventualne pojave žarišta u pojedinim sredinama, Stožer civilne zaštite Koprivničko–križevačke županije, a na prijedlog školske ustanove i uz suglasnost osnivača, donositi odluke i mjere pojedinačno za svako područje.

Kako bi usuglasili “nova pravil” Županija će u utorak 1. rujna održati sastanak sa svim ravnateljima osnovnoškolskih i srednjoškolskih ustanova na području županije uključujući i gradske škole. Bit će tamo i ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i glavna epidemiologinja dr. Draženka Vadla, koja će održati predavanje o provedbi epidemioloških mjera suzbijanja širenja bolesti Covid-19.

Jedna od novosti je i skraćenje nastavnog sata na 40 minuta kako bi se produljila stanka između smjena i tako omogućila dezinfekcija školskih prostorija te ostalih planiranih aktivnosti.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI