Početna konferencija: Bitan projekt za obrazovanje, vrijedan 30 milijuna kuna

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U sportskoj dvorani koprivničke Srednje škole održana je početna konferencija projekta Razvoj kompetencija kroz učenje temeljeno na radu. Sam projekt ima 12 partnera te tri suradnika, a ukupna vrijednost projekta je 30 milijuna kuna, od čega 85 posto financira Europski socijalni fond, dok preostalih 15 posto ide iz Državnog proračuna.

– Projekt je izuzetno bitan za obrazovanje u našoj županiji, jer se ulaže u školstvo. Dva prijekta koja su veoma bitna za obrazovanje vrijedna su 60 milijuna kuna, 22,6 milijuna kuna ulaga će se u građevinske objekte, odnosno osposobljavanje i proširenje tehničkih uvjeta, a ostalo dio uložot će se u opremu. Projekt je naslonjen na gospodarstvo, znanstvene institucije, ali i Srednje škole i partnere – rekao je Darko Masnec, voditelj projekta.

Župan Darko Koren, istaknuo je da je cilj ovog projekta razvoj srednjoškoloskog obrazovanja u segmentu obrtničkih usmjerenjenja. S obzirom na gospodarska kretanja u Hrvatskoj taj projekt je u ovom razdoblju veoma bitan, odnosno stavlja se naglasak na obrazovanje strukovnih zanimanja.

– Značaj ovog projekta je veliki, jer se ovaj dio projekta nadovezuje na prvi projekt odnosno Centar kompetentnosti. Ovaj dio projekta bazira se na razvoju novih standarda zanimanja, kao i novih standarda kvalifikacija. Kroz ovaj projekt nabavit će se oprama, a većina je bazirana na soft aktivnosti, odnosno osposobljevanje profesora, stručnih suradnika, ali i samih srednjoškolaca – istaknuo je Zlatko Martić, ravnatelj Obrtničke škole Koprivnica.

FOTO Iva Šandrovčan

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI