Počinje energetska obnova zgrade policije u središtu Đurđevca

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Od idućeg tjedna počinju radovi na energetskoj obnovi zgrade policije u samom središtu Đurđevca. Izvođač radova, đurđevačka tvrtka Bistra uvedena je u posao, a i iz zgrade je preseljena kompletna arhiva i namještaj pa je sve spremno za početak radova, a rok za završetak obnove je osam mjeseci. Projekt je vrijedan 7,4 milijuna kuna od čega 2,3 milijuna kuna sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, 1,5 milijun Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, dok će preostalih 3,6 milijuna biti izdvojeno iz gradskog proračuna.

Radovi će obuhvatiti obnovu krovišta, izradu termo fasade, ugradnju nove stolarije, modernizaciju sustava rasvjete te uvođenje centralnog sustava grijanja čime se očekuje ušteda energije preko 67 posto. U zgradi će biti ugrađeno i dizalo kako bi se osobama s invaliditetom omogućio pristup svim prostorijama.

-Zgrada će biti uređena u stilu nove zgrade poduzetničkog inkubatora. Nakon obnove u njoj će biti smještene sve gradske i ostale službe za rad sa građanima, kako bi se administrativni poslovi mogli obaviti na jednom mjestu – kaže gradonačelnik Hrvoje Janči.

FOTO: Grad Đurđevac

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI