Počinje gradnja pješačke staze u dijelu Koprivničke ulice

Počeli su radovi izgradnje pješačke staze u Koprivničkoj ulici u Novigradu Podravskom. Prema riječima općinskog načelnika Zdravka Brljeka, projekt je zbog malog udjela financiranja europskim novcem podijeljen u više faza, pa je tako prošli tjedan počela realizacija izgradnje prve faze, i to od kućanstva Šimunić do kućanstva Šlabek i autobusnog stajališta, u dužini od 315 metara.

– Dogovorili smo sa Županijskom upravom za ceste pokretanje postupka na katastarskom i gruntovnom uređenju javno prometne površine Ulice Blaža Mađera, što će Općini omogućiti sređeno imovinsko-pravno stanje za dobivanje građevinske dozvole i izvođenje radova na gradnji pješačke staze u toj ulici. Projektiranje i ishođenje građevinske dozvole za stazu u Trnovcu do križanja sa Komarničkom ulicom realno je očekivati u 2022. godini. Druga dionica pješačke staze u Trnovcu od Komarničke do Triokraljskog puta podrazumijeva prethodno projektno rješenje i izgradnju sustava odvodnje oborinske vode koja se u velikim količinama slijeva po Triokraljskom i Miholjanskom putu, koju posebnim zacjevljenjem treba provesti do Komarnice kod Pavetićevog – zaključio je Zdravko Brljek-Brčo.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI