Počinje isplata poticaja: U prvoj rati seljacima će na račun sjesti 1,7 milijarda kuna

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Dobre vijesti za poljoprivrednike stigle su iz Ministarstva poljoprivrede. Isplata poticaja, točnije izravnih plaćanja u poljoprivredi, koju provodi Ministarstvo poljoprivrede počinje danas, u ponedjeljak.

– Počinje isplata prve rate izravnih plaćanja i IAKS mjera ruralnog razvoja poljoprivrednicima u ukupnom iznosu od gotovo 1,7 milijarda kuna. Bit će isplaćena sredstva obračunata po površini poljoprivrednog zemljišta i to za osnovno, zeleno i preraspodijeljeno plaćanje te za mlade poljoprivrednike – poručili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Osim toga, iz Ministarstva su izvijestili da će se isplatiti i proizvodno vezane potpore za krave u proizvodnji mlijeka, krave dojilje, ovce i koze, tov junadi, voće, povrće, šećernu repu i krmno proteinske usjeve te potpore male vrijednosti za duhan, maslinovo ulje, rasplodne krmače te očuvanje izvornih i zaštićenih kultivara.

U ožujku će se također isplatiti potpora poljoprivrednicima čija se gospodarstva nalaze u područjima s prirodnim ograničenjima ili ostalim posebnim ograničenjima. 

Iz Ministarstva poljoprivrede najavili su da će isplata druge rate potpora početi u travnju, a tada će biti biti isplaćeno 800 milijuna kuna.

– Podsjetimo, u studenom 2019. godine poljoprivrednicima je isplaćen predujam izravnih plaćanja u iznosu od 1,3 milijarde kuna, što je gotovo 200 milijuna kuna više nego prošle godine. Kroz sve oblike potpora poljoprivrednicima ćemo ove godine isplatiti ukupno 3,8 milijardi kuna, temeljem podnesenih jedinstvenih zahtjeva za potporu u 2019. godini – zaključili su u Ministarstvu poljoprivrede.

FOTO Ilustracija

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI