Počinje proces klimatizacije Podravkinih proizvodnih pogona

Iz koprivničke prehembene industrije dolaze dobre vijest za radnike. Kako su priopćili iz kompanije s ciljem poboljšanja mikroklimatskih radnih uvjeta u Podravkinim tvornicama u Koprivnici i Varaždinu, Uprava Podravke donijela je odluku o investicijskom ulaganju u klimatizaciju i ventilaciju navedenih proizvodnih pogona. Riječ je o tvornicama koje nemaju adekvatan klimatizacijski sustav što, posebice tijekom ljetnih mjeseci, otežava odvijanje poslovanja. Ova odluka donesena je u skladu s društveno odgovornim poslovanjem kompanije i brigom o radnicima, a sve sa željom da se omoguće što ugodniji radni uvjeti u navedenim tvornicama.

-Klimatizacija prostora u tvornicama Dječja hrana, Kokteli, Danica, Mlin i Kalnik osigurat će kvalitetnije uvjete rada, naročito ljeti. Iako ova investicija nije planirana u ovogodišnjem poslovnom planu smatram da je njezino pokretanje nužno kako bismo spriječili da se ponove iznimno teški uvjeti rada koje smo u ovim tvornicama imali ovog ljeta zbog visokih temperatura. Isto tako, vjerujem da ćemo na ovaj način riješiti značajan dio primjedaba na radne uvjete koje su radnici iznijeli na nedavno održanim skupovima radnika.- istaknula je dr. sc. Martina Dalić, predsjednica Uprave Podravke.

Odluku je donijela Martina Dalić, predsjednica Uprave

Donesena odluka o neplanskoj investiciji odmah stupa na snagu temeljem koje slijedi raspisivanje nabavnog tendera, prikupljanje ponuda te odabir izvođača koji će provesti zadane radove. Procjenjuje se kako će do kraja ove godine sve navedene tvornice biti klimatizirane što će radnicima svakako stvoriti kvalitetnije i sigurnije uvjete za rad.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI