Počinje prodaja zemljišta u poduzetničkoj zoni: Željeli bi 18 proizvodnih pogona

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista

ĐURĐEVAC – Đurđevački gradski vijećnici donijeli su odluku o prodaji zemljišta u novoj poduzetničkoj zoni na izlazu prema Pitomači. U novoj zoni investitorima će se ponuditi deset parcela od 1800 do 8000 četvornih metara, dok je dio zone predviđen kao osam tipskih hala za koje je Grad krenuo u izradu projektne dokumentacije kako bi se i na taj način poduzetnicima olakšala ulaganja. Cijena četvornog metra za proizvodne djelatnosti i poduzetnike koji će se preseliti iz gradskih naselja i dalje je snižena za 99 posto.

Prema tržišnoj vrijednosti, cijena je bila određena na 67,09 kuna, a ovim “popustom” poduzetnici će četvorni metar plaćati ispod jedne kune. Za proizvodne djelatnosti i poduzetnike koji će se preseliti u novu zonu i dalje se nudi i pogodnost oslobađanja plaćanja komunalnog doprinosa te u prvih pet godina oslobađanje od plaćanja komunalne naknade u stopostotnom iznosu, a u narednih pet godina bit će oslobođeni u postotku omjera izgrađenosti parcele. Za uslužne djelatnosti na snazi je olakšica oslobađanja plaćanja komunalnog doprinosa za dva posto po svakom novom radniku s područja grada i jedan posto po svakom novom radniku iz ostalih sredina. Za uslužne djelatnosti predviđena je i olakšica plaćanja komunalne naknade za 50 posto u prvih pet godina te u idućih pet godina u postotku omjera izgrađenosti parcela.

– Želimo pokazati pozitivnu poduzetničku klimu i već sad postoji interes poduzetnika za dolazak u našu novu zonu – istaknuo je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Vijećnici su donijeli i odluku prema kojoj će Grad i u novoj školskoj godini financirati nabavu radnih bilježnica i materijala za školarce sa svog područja, a za tu potporu u gradskom je proračunu osigurano 500.000 kuna. To znači da će Grad pokriti troškove koji uključuju radne bilježnice, likovne mape i pribor za tehnički, što će po učeniku iznositi 500 kuna. Učenicima Odjela za djecu s teškoćama u razvoju, Područne škole Suha Katalena i srednjoškolcima, nabava udžbenika sufinancirat će se s 500 kuna. Udžbenici, radne bilježnice i radni materijali učenike osnovnoškolce dočekat će u školi na klupama tako da roditelji ne moraju posebno naručivati radne bilježnice i materijale. Roditelji srednjoškolaca i učenika Odjela za djecu s teškoćama te Područne škole Suha Katalena kao i dosad će u gradsku upravu podnositi zahtjeve za sufinanciranje nabave udžbenika. – Već tradicionalno prvog školskog dana Grad će razveseliti prvašiće novim pernicama kako bi im se uljepšao početak školovanja – kaže Hrvoje Janči.

FOTO: Grad Đurđevac

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI