OPTUŽNICA Četvero male djece morat će na sudu svjedočiti o krvavom ubojstvu u obiteljskoj kući

Strašnom napadu sumanute žene svjedočilo je četvero male djece: troje Deanovih iz prvog braka i jedno Slađanino


Autor: podravski.hr — 28.08.2018. / 15:02 Crna kronika

Ubojica Slađana Brkić i ubijeni Dejan Slivar

Ukoliko vijeće Županijskog suda u Varaždinu u četvrtak potvrdi optužnicu, Slađana Brkić (28) koja je 15. veljače u obiteljskoj kući u Goli nožem ubila izvanbračnog supruga Deana Slivara (46), uskoro će na sud. Vijeće na čelu sa sutkinjom Ljiljanom Kolenko ispitivati će optužnicu koju su protiv Slađane podignuli varaždinski tužitelji.
Slađana je oko 16.30 sati “kuhinjskim nožem duljine oštrice 16 centimetara dva puta ubola Deana u prsni koš i nanijela mu je ubodnu ranu srca s krvarenjem u osrčje uslijed koje je Dean Slivar odmah preminuo”, navodi se u optužnici.
Tužitelji traže Županijski sud da joj produlji istražni zatvor, da je proglasi krivom i uz kaznu odredi obavezno psihijatrijsko liječenje.
Kada je Slađana počinila strašno ubojstvo koje je zgrozilo Podravinu i cijelu Hrvatsku, bila je u osmom mjesecu trudnoće i nekoliko tjedana kasnije je rodila u Zagrebu.
Krvavom napadu sumanute žene svjedočilo je četvero male djece. Kako smo pisali istražujući krvav zločin, Dean Slivar bio je udovac koji se nakon smrti supruge koja je prije pet godina nesretno skončala od karcinoma brinuo o njihovo troje djece. Slađanu s kojom je živio upoznao je u Rijeci. Kako točno, nitko ne zna u Goli. Mještani nagađaju da ju je sreo usput uz posao, pohodeći poljoprivredne sajmove na kojima je tržio pšenicu i kukuruz. Slađana također ima dijete iz prethodne veze koje je maloljetno.
Što se točno dogodilo i što je prethodilo krvavom napadu, na veliku tugu i žalost znaju samo djeca koja su jedini svjedoci zločina kakvog Podravina, ali i cijela zemlja ne pamti. Djecu su, uostalom, tužitelji i predložili za svjedoke na suđenju Slađani Brkić, a kako su maloljetni, za vjerovati je da će zbog njihove zaštite dio suđenja biti zatvoren za javnost.
Kako nam je na mjestu nesreće rekao nećak ubijenog, Dejan Slivar igrao se sa Slađaninim sinom kad je sumanuta žena potegla nož na njega. Nakon što ga je nekoliko puta ubola, jedno Dejanovo dijete, a najvjerojatnije je riječ o najmlađoj kćerki, otrčalo je u obližnju ambulantu kod mjesnog liječnika i načelnika općine Gola dr. Stipe Milinkovića. Zajedno su otrčali natrag do mjesta zločina, no Slađana se bila zaključala u kuću. Nakon kraćeg vremena stigla je policija i hitna pomoć. Slađana je uhićena, a kako se i sama posjekla u bezdušnom napadu, prebačena je u koprivničku Opću bolnicu. U bolnicu je prevezeno i tijelo Deana Slivara.
Za dijete Slađane Brkić pobrinuo se koprivnički Centar za socijalnu skrb, a o troje Dejanove djece brinut će se njihov stric, brat ubijenog Dejana, također poznati mesar iz Gole Davor Slivar. Kako smo doznali, nakon što je rodila, Centar za socijalnu skrb Slađani je oduzeo tek rođeno dijete. (ke)
FOTO: ARHIVA